Eric Schreurs - Collectie - Mixtape Madness

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Mixtape Madness
Nieuw
Eric Schreurs - Collectie
Softcover
€ 14,99

Inhoud

Bundeling op cd-formaat van muzieklijstjes en cd-hoesjes

Voor vrienden en familieleden stelde Eric Schreurs cd’s samen die de soundtrack vormden voor zijn eigen universum. Eric was altijd op zoek naar muziek en deelde zijn vondsten graag met intimi. Voor de hoesjes bij deze giften maakte Eric illustraties die getuigen van zijn grafisch meesterschap: rauw, vitaal, absurd en melancholiek. Schreurs was zoveel meer dan de vuile gore smeerlap waar zijn grootmoeder hem voor hield.

Muzieklijsten en hoezen nu in één boek gebundeld. Maak kennis met de melancholieke kant van de übermeester van de Vaderlandse walghumor. Bij het grote publiek was Schreurs vooral bekend als auteur en tekenaar van Joop Klepzeiker. Deze strip verscheen in de jaren 80 en 90 in het weekblad Nieuwe Revu. Andere strips van Schreurs zijn Geharrebar en Dick van Bil. In 2002 won hij de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre. Deze jaarlijkse prijs is bedoeld voor een tekenaar of tekstschrijver “die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor het beeldverhaal in het algemeen en het Nederlandse beeldverhaal in het bijzonder”.

In mei 2020 overleed Eric Schreurs op 61-jarige leeftijd

Overige productgegevens

Held/serie: Eric Schreurs - Collectie
Reeks/Deel: Eric Schreurs - Collectie
Taal: Nederlands
ISBN: 9789493109285
Scenarist(en): Schreurs, Eric
Tekenaar(s): Schreurs, Eric
Genre(s): Muziek
Uitgever: Concerto books

In deze reeks

1. 1984

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00