Erik Kriek - Collectie - Bambalam - 30 Rockgedichten

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Bambalam - 30 Rockgedichten
Nieuw
Erik Kriek - Collectie
Softcover
€ 22,99

Inhoud

In Bambalam neemt Jaap Boots de lezer mee op een opwindende poëtische trip langs zijn rock-‘n-roll-dromen, -fantasieën en -ontmoetingen. In toegankelijke gedichten en met soepele stijl laat hij zien hoe artiesten als Jerry Lee Lewis, Tom Waits, Martha Reeves, Nick Cave, David Bowie, Iggy Pop en Bruce Springsteen maar ook bands als Echo & The Bunnymen, The Smiths, Oasis en AC/DC de soundtrack van zijn leven vormen. Mede door de illustraties van Erik Kriek is Bambalam een zinderende bundel geworden, waar pop-, rock- én stripliefhebbers hun helden -en soms ook zichzelf- in zullen herkennen.

Jaap Boots (Bergen, 1961) maakte als rock-dj jarenlang programma’s voor de VPRO-radio. Over deze avonturen schreef hij in 2014 de veelgeprezen schelmenroman Donderweg. Als singer-songwriter bracht hij sinds de eeuwwisseling drie albums met Nederlandstalige nummers uit, die naast de muziek ook vanwege de frappante teksten door de muziekpers geprezen werden. Sinds 2016 is Jaap Boots docent aan de Hogeschool van Amsterdam, waar hij media- en radiovakken geeft. Bambalam is zijn eerste dichtbundel.

Erik Kriek (Amsterdam, 1966) is een van Nederlands toonaangevendste tekenaars. Als illustrator werkt hij regelmatig voor o.a. De Volkskrant en de VPRO-gids. Ook maakt hij boekomslagen, posters en vrij werk. De meeste stripliefhebbers zullen hem kennen van zijn graphic novels Gutsman en de internationaal vermaarde serie De Balling. Meer recent schreef en illustreerde hij twee boeken waarin zijn favoriete muziek centraal staat: In The Pines (5 Murder Ballads) en Creek Country (50 portretten uit de folk, country en bluegrass).

Overige productgegevens

Held/serie: Erik Kriek - Collectie
Reeks/Deel: Erik Kriek - Collectie
Taal: Nederlands
ISBN: 9789493109476
Scenarist(en): Boots, Jaap
Tekenaar(s): Kriek, Erik
Genre(s): Gedichten, Muziek, Po√ęzie
Uitgever: Concerto books

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00