Etienne Davodeau - De schele hond

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De schele hond
Nieuw
Etienne Davodeau
Hardcover
€ 29,50

Inhoud

Fabien is suppoost in het Louvre. Sinds kort heeft hij een relatie met Mathilde. Haar familie wil Fabien per se een schilderij laten zien dat al decennialang op zolder staat te verstoffen, gemaakt door hun voorvader Gustave. Het blijkt een weinig imposant doek van een schele hond. Zou dat niet prachtig staan aan de muur van het Louvre? Fabien wil zijn schoonfamilie niet teleurstellen, maar hij ontdekt al snel dat hij dat beter wel had kunnen doen.

"Mijn favoriete Louvre-strip. Een pakkend verhaal over de vraag: wat is goede en wat is slechte kunst? Waarom mag het ene werk wel in het Louvre hangen en het andere niet? Heel grappig en ontroerend." – Judith Vanistendael

Warmbloedige komedie van de auteur van onder meer Het grondrecht, De val en De onwetenden, een van de meest getalenteerde stripmakers van zijn generatie. Speelse en tegelijk tot nadenken stemmende strip over de meerwaarde van kunst.

In het Nederlands verschenen uit deze collectie eerder bij Stichting Zet.El: IJstijd van Nicolas de Crécy (2014), De hemel boven het Louvre van Bernar Yslaire en Jean-Claude Carrière (2017) en De krochten van het Vourlé van Marc-Antoine Mathieu (2019).
Bij andere uitgeverijen verschenen daarnaast De wachters van het Louvre van Jiro Taniguchi (2015), Moeder met kind van Christian Lax (2020) en Atan van Kea van Judith Vanistendael (2022).

Overige productgegevens

Held/serie: Etienne Davodeau
Reeks/Deel: Etienne Davodeau
Taal: Nederlands
ISBN: 9789072093189
Scenarist(en): Davodeau, Etienne
Tekenaar(s): Davodeau, Etienne
Genre(s): Avontuur, Compleet verhaal/One-shot, Drama
Uitgever: Louvre

In deze reeks

Luchtwegen
Loire

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00