Etienne Davodeau - Het grondrecht - Dagboek van een duizelingwekkende reis

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Het grondrecht - Dagboek van een duizelingwekkende reis
Nieuw
Etienne Davodeau
Hardcover
€ 36,99

Uitgave omschrijving

216 pagina's

Inhoud

In juni 2019 wandelde Étienne Davodeau, uitgerust met een rugzak, van de grotschilderingen van Pech Merle naar het nucleaire afval in Bure, een reis van 800 kilometer. Van beschermde grotschilderingen tot aan ondergronds opgeslagen nucleair afval, ook beschermd maar om heel andere redenen.
In deze lange wandeling stelt Étienne Davodeau onze relatie met de aarde, de grond, aan de orde middels een aantal vragen. Welke planeet zullen toekomstige generaties erven? Wat laten we na aan ons nageslacht? Hoe kunnen we ze waarschuwen voor het verschrikkelijke en reële gevaar van hun voortbestaan? Daarom is het onze collectieve verantwoordelijkheid om vooruitgang te boeken in energiekwesties om de “huid van de wereld” te beschermen.
Op deze wandeling door Frankrijk wordt hij soms vergezeld door vrienden, door zijn partner, maar ook door specialisten, die ons uitleg geven over de bodem van onze planeet maar ons tegelijkertijd waarschuwen dat kernenergie-afval duizenden jaren gevaarlijk blijft. In dit zeer indrukwekkend album keert Étienne Davodeau terug naar waar hij enorm goed in is: reportagestrips.

Overige productgegevens

Held/serie: Etienne Davodeau
Reeks/Deel: Etienne Davodeau
Taal: Nederlands
ISBN: 9789493109698
Scenarist(en): Davodeau, Etienne
Tekenaar(s): Davodeau, Etienne
Genre(s): Avontuur, Compleet verhaal/One-shot, Drama
Uitgever: Concerto books

In deze reeks

Loire

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00