EurEducation 4 - Battle of New York

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Battle of New York
Nieuw
EurEducation 4
Softcover
€ 7,95

Inhoud

De strip ‘Strijd om New York’ volgt Henry Hudson bij zijn ontdekking van Manhattan en geeft een indringend beeld van de strijd om het bestaan van de eerste kolonisten. Het stripalbum, gemaakt door tekenaar Marc Verhaegen en scenarist Jan Kragt, gaat vergezeld van een lespakket.
Alle basisscholen en middelbare scholen in Nederland krijgen een exemplaar van het boek. Het stripalbum is nu ook overal in Nederland te koop en bestelbaar bij de boekhandel en stripwinkels.
De Middelburgse school mocht het stripboek als eerste lezen en in de les gebruiken omdat een beroemde Amerikaanse familie met Nederlandse voorouders uit de provincie Zeeland komt: de familie Roosevelt, die in 1650 emigreerde en 2 presidenten en een first lady voortbracht. Het Roosevelt Studiecentrum in Middelburg werkte mee aan de totstandkoming van de strip.
Op 16 november 1776 werd het oorlogsschip Andrew Doria in de haven van Sint-Eustatius begroet met een saluutschot. Met deze groet aan de Amerikaanse vlag erkende Nederland als eerste de zelfstandigheid van de Verenigde Staten. 215 jaar later riep president Bush sr. 16 november officieel uit tot Dutch-American Heritage Day. Inmiddels is het traditie deze dag aan beide kanten van de oceaan te vieren.

Overige productgegevens

Held/serie: EurEducation
Reeks/Deel: EurEducation 4
Taal: Engels
ISBN: 9789491447198
Scenarist(en): Kragt, Jan
Tekenaar(s): Verhaegen, Marc
Genre(s): Geschiedenis
Uitgever: Eureducation

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00