Gauguin - Buiten gebaande paden

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

Met het one-shot Gauguin brengen Christophe Gaultier en Maximilien Le Roy een biografische strip over een van de belangrijkste Franse kunstschilders. Hij was bevriend met Vincent van Gogh en trok zich terug op Tahiti om er een tweede adem te vinden die zijn kunst grandioos beïnvloedde. Le Roy schreef eerder een onvolprezen portret van Nietzsche.

In 1891 is Paul Gauguin de Europese bekrompenheid en stijfburgerlijkheid spuugzat. De uitgebluste kunstschilder beslist om voorgoed naar Tahiti te vertrekken. In de tropen zoekt en vindt hij een gevoel van totale ontheemding en krijgt hij een tweede adem. Zijn levenslust en inspiratie borrelen op en hij slaat opnieuw aan het schilderen: prachtige Polynesische vrouwenportretten, in expressieve kleuren. Het is in die periode dat zijn werk naar het symbolisme neigt.
Een grandioze biopic over een grootmeester van de Franse schilderkunst.

Afmetingen: 320x244 mm
88 pagina's, 730 gram

Overige productgegevens

Held/serie: Gauguin
Reeks/Deel: Gauguin
ISBN: 9789055818181
Scenarist(en): Gaultier, Christophe
Tekenaar(s): Roy, Maximilien le
Genre(s): Kunst, Roman
Uitgever: Lombard

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00