Glimlach van Mao, de - De Glimlach van Mao

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De Glimlach van Mao
Nieuw
Glimlach van Mao, de
Softcover
€ 9,95

Inhoud

In deze politieke satire is de droom van bepaalde Vlaamse politieke partijen en hun aanhangers realiteit: België is gesplitst in twee staten.

Opdat de ster van de Democratische Republiek Wallonië aan het firmament van de naties zal schijnen, besluit de nieuwe president het stoffelijk overschot van Mao Zedong van de Chinese regering te kopen. En dat komt goed uit want China, dat is overgegaan tot een markteconomie, wil zich ontdoen van dit lastige symbool van een voorbije tijd.
De twee pubers Ludmilla en Manon, lid van de scoutsgroeup Wilde Dieren van Hesbaye, zijn fervente aanhangers van president Delcominette. Het leven van Ludmilla wordt in de war gebracht door verschillende ontmoetingen. Ze raakt gewond bij een ongeval door Antoine, een jonge onstuimige jongen die erg kritisch is tegenover het regime. Door zijn verblijf in de gevangenis (of liever een heropvoedingskamp van het werkl) komt Antoine Frank tegen, de vermoedelijke moordenaar van een jonge scout. Na hun respectievelijke vrijlating gaan Frank en Antoine op zoek om Ludmilla opnieuw te ontmoeten, maar om heel verschillende redenen.

Ze zijn allemaal pionnen in een complot dat zich onverbiddelijk om hen heen sluit.

Overige productgegevens

Held/serie: Glimlach van Mao, de
Reeks/Deel: Glimlach van Mao, de
Taal: Nederlands
ISBN: 9782754809948
Scenarist(en): Cornette, Jean-Luc
Tekenaar(s): Constant, Michel
Genre(s): Drama, Maatschappij
Uitgever: Futuropolis

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00