Godenschemering 1 - De Vloek van de Nibelungen

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De Vloek van de Nibelungen
Nieuw
Godenschemering 1
Hardcover
€ 18,50

Inhoud

Onder de titel Godenschemering verschijnt de Franse reeks Le Crépuscule des Dieux bij Medusa. Ondertussen zijn er in het Frans al vijf delen verschenen, getekend door Djief op scenario van de Nicolas Jarry (bekend van Durandal, De Lemen Troon, Blackwood).

Korte inhoud:
Albéric, de koning van de Nibelungen, heeft een gouden ring gesmeed. Een ring met ongeziene krachten, zo sterk dat hij alles naar zijn wil kan zetten. Wotan, de vader van de goden, weet de ring te bemachtigen om de godin Idunn te bevrijden, de hoedster van de appelen der onsterfelijkheid. Maar de vloek die op de ring rust weegt zwaar op de drager ervan. Om het effect te verminderen deelt Wotan de lakens met talloze sterfelijke vrouwen. Uit één van deze betrekkingen worden Siegmund en zijn zuster Siegliend geboren, elk ook dragers van het zwarte vuur van de ring...
Zo gaat de vloek die op de Nibelungen rust over van het godenrijk naar Mannheim het mensenrijk. Het lot van de Goden en dat van de stervelingen zijn nu onvermijdelijk met elkaar verbonden.

Overige productgegevens

Held/serie: Godenschemering
Reeks/Deel: Godenschemering 1
Taal: Nederlands
ISBN: 9789461570314
Scenarist(en): Jarry, Nicolas
Tekenaar(s): Djief (Jean-François Bergeron)
Genre(s): Fantasy, Religie
Uitgever: Medusa

In deze reeks

0. De Vervloeking van de Ring
2. Siegfried
3. Fafner
4. Brunhilde
5. Kriemhilde
6. Ragnarök

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00