Grote zeeslagen, de 1 - Chesapeake

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Chesapeake
Nieuw
Grote zeeslagen, de 1
Hardcover
€ 22,99

Inhoud

Einde 18de eeuw. De Britse kolonies in Amerika willen af van de bemoeienissen van de Britse kroon en haar steeds hogere belastingen. Ze snakken naar vrijheid en komen in opstand. Frankrijk schaart zich aan de zijde van de opstandelingen. Admiraal de Grasse, die aan het hoofd staat van een indrukwekkende vloot, krijgt de opdracht om het leger van George Washington en het Franse contingent van de graaf van Rochambeau te helpen in de staat Virginia. Ze hebben de Britse generaal Cornwallis en zijn soldaten nagenoeg volledig ingesloten in Yorktown. Het lijkt een makkelijke overwinning te zullen worden, voor zover de Britten geen versterking krijgen over zee. Want wie baas is over de baai van Chesapeake, heeft alle troeven in handen voor de eindoverwinning. Wie delft het onderspit: de Britten of de Amerikaans-Franse coalitie?

Ook al wordt de slag bij Chesapeake geen smadelijke nederlaag voor de Royal Navy, toch is het een mijlpaal in de strijd om de Britse kolonies en een slag die mee de Amerikaanse onafhankelijkheid inluidde. In deze nieuwe collectie duikt Jean-Yves Delitte, die zich officieel schilder van de Belgische marine mag noemen, opnieuw in de geschiedenis van de scheepvaart. En dat doet de auteur van Black Crow zoals altijd met verve! Het resultaat is een spannende avonturenreeks die tegelijk een historisch correct relaas geeft van de grootste zeeslagen uit de wereldgeschiedenis.

Overige productgegevens

Held/serie: Grote zeeslagen, de
Reeks/Deel: Grote zeeslagen, de 1
ISBN: 9789462940413
Scenarist(en): Delitte, Jean-Yves
Tekenaar(s): Delitte, Jean-Yves
Genre(s): Avontuur, Schepen
Uitgever: Glénat

In deze reeks

2. Trafalgar
4. Lepanto
7. Stamford Bridge
8. Midway
9. Texel
10. Salamis
12. No Ryang
13. La Hougue
14. Actium
15. Cuddalore - Suffren, admiraal Satan
16. Gravelines
17. Leyte
18. De Falklands
19. Sandwich

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00