Grote zeeslagen, de 3 - Jutland

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

31 mei 1916. Na meer dan twee jaar wachten en verschillende gemiste kansen dwingt de Engelse Royal Navy - aangevoerd door de vice-admiraals John Jellicoe en David Beatty - de Duitsers tot een grote confrontatie op zee. Plaats van het duel? De Noordzee voor de kust van het Deense Jutland. De overwinning van de Engelsen is dan wel duidelijk, ze smaakt bijzonder wrang. Om hun slagkruisers snel en wendbaar te maken, verlichten de Engelsen immers hun bepantsering. Dat blijkt een dramatisch keuze voor de schepen van de Royal Navy waarvan het ruim volgestouwd zit met cordiet, een nieuwe springstof met een ongeziene kracht. Voor de HMS Invincible en twee andere kruisers wordt het fataal. Eén salvo Duitse obussen is genoeg om het vuur aan de lont te steken en de Engelse oorlogsschepen in lichterlaaie te zetten. Meer dan drieduizend mannen laten het leven.

Jutland was de laatste grote confrontatie op zee van de Eerste Wereldoorlog. Ondanks de grote verliezen onderstreepten de Engelsen met de slag hun hegemonie over de wereldzeeën. De Duitsers ontsnapten aan een drama en besloten daarop wijselijk om het gros van hun vloot voor anker te laten liggen.

Overige productgegevens

Held/serie: Grote zeeslagen, de
Reeks/Deel: Grote zeeslagen, de 3
ISBN: 9789462940574
Scenarist(en): Delitte, Jean-Yves
Tekenaar(s): Delitte, Jean-Yves
Genre(s): Avontuur, Schepen
Uitgever: Glénat

In deze reeks

1. Chesapeake
2. Trafalgar
4. Lepanto
7. Stamford Bridge
9. Texel
10. Salamis
12. No Ryang
13. La Hougue
14. Actium
15. Cuddalore - Suffren, admiraal Satan
16. Gravelines
17. Leyte
18. De Falklands
19. Sandwich
20. Quiberon

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00