Complete Guus Slim 1 - Guus Slim, privédetective, aangenaam...

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Guus Slim, privédetective, aangenaam...
Nieuw
Complete Guus Slim 1
Hardcover
€ 29,95

Inhoud

Hoewel Maurice Tillieux (1921-1978) ook in de jaren dat hij in Robbedoes en andere striptijdschriften publiceerde al een groot publiek bereikte, is pas in de jaren daarna het besef gegroeid hoe uitzonderlijk zijn werk altijd is geweest, met als absoluut hoogtepunt de door hem zowel geschreven als getekende reeks Guus Slim.
In het Franse taalgebied wordt hij inmiddels beschouwd als een van de belangrijkste naoorlogse stripauteurs en de afgelopen jaren zijn er dan ook tientallen nieuwe uitgaven met en over zijn werk verschenen, maar in onze taal moesten we het nog altijd doen met de originele albums van Dupuis en een reeks daarvan afgeleide bundelingen uit de tachtiger jaren. Het werd dan ook de hoogste tijd dat ook in het Nederlands het beste werk van Tillieux een heruitgave krijgt die het verdient. Met de opname van Guus Slim in de reeks 'Klassiekers Gebundeld' is dat nu een feit!

De complete Guus Slim zal uit 6 delen bestaan, gedrukt op getint papier dat het beste past bij de gerestaureerde kleuren van de strips. Alle verhalen worden opnieuw vertaald en in de stijl van de originele Franse letteringen van Tillieux geletterd, en ook worden diverse verhalen toegevoegd die nog nooit in het Nederlands zijn verschenen!

In het eerste deel zijn, naast een uitgebreid en op de Nederlandstalige uitgaven toegesneden dossier over de auteur, de eerste drie verhalen van Guus Slim opgenomen: de verhalen Vlinder neemt de vlucht en Popaïne en oude kunst, die samen in feite één lang verhaal vormen, en de absolute stripklassieker De verdronken wagen, een hoogtepunt van de beeldende verteltechniek van Maurice Tillieux.

De complete Guus Slim 1 is 160 pagina's dik en is gedrukt op passend papier.

Overige productgegevens

Held/serie: Guus Slim
Reeks/Deel: Complete Guus Slim 1
Taal: Nederlands
ISBN: 9789034305923
Scenarist(en): Tillieux, Maurice
Tekenaar(s): Tillieux, Maurice
Genre(s): Detective
Uitgever: Arboris

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00