Guust - Best of 1 - Het milieu volgens flater

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Het milieu volgens flater
Tweedehands, quasi nieuwstaat
Guust - Best of 1
Softcover
€ 8,20

Inhoud

Een nieuw album van Guust?! Nou, niet echt. Dat kan ook helaas niet meer, want Franquin is inmiddels 12 jaar dood en zijn archiefladen zijn sindsdien echt wel tot in de stoffigste uithoeken uitgevlooid. Dit 'nieuwe' album moet je eerder zien als een soort thematische best of, en eigenlijk is daar niets mis mee.
In Het milieu volgens Flater zijn de Guust-gags met ecologische insteek verzameld die Franquin in z'n carrière heeft getekend. Dat zijn er nogal wat, en het zijn zeker niet de minste, want achteraf gezien blijkt Franquin een heuse pionier geweest te zijn in het introduceren van het ecologische gedachtegoed in de populaire cultuur. Om het kort samen te vatten: Guust Flater is - ondanks de notoire luchtvervuiling die hij af en toe teweegbracht met z'n aftandse wagen en z'n explosieve scheikunde-experimenten - altijd een groene jongen geweest. Dat merk je als je onvergetelijke gagklassiekers herbeleeft zoals de skunk in het bos (Pruimpit die uit de auto hangt om snel een "frisse teug benzinedamp" te happen blijft een van de grappigste stripprentjes die we kennen), de bijna ontroerende Greenpeace-gag waarin Guust met de Flaterfoon walvissen uit de buurt van de walvisjagers houdt, en de daarop aansluitende, onvoorstelbaar knap getekende simultane ecodroom van Guust en Jannie op 2 pagina's. Franquin was de onbetwistbare meester van het genre, zoveel maakt dit album wel duidelijk. Voor de volledigheid nog even meegeven dat sommige gags speciaal voor deze uitgave opnieuw werden ingekleurd, dat je er korte teksten in terugvindt over de geschiedenis van de ecologie en dat het album gedrukt werd op papier met het duurzame FSC-label.

Overige productgegevens

Held
Guust Flater

Reeks/Deel
Guust - Best of 1

ISBN
9782354260286

Scenarist(en)
Franquin, André

Tekenaar(s)
Franquin, André

Uitgever
Marsu Productions

Productgroep
Stripboeken

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00