Kresse geïllustreerd - Boekillustraties van Hans G. Kresse

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

Bij uitgeverij De Geïllustreerde Pèrs verschenen tijdschriften en boeken, zoals het stripweekblad Donald Duck met vervolgverhalen. Hans G. Kresse illustreerde sedert 1953 veel daarvan. In de serie "Margriet" Jeugd-bibliotheek verschenen kort daarna boeken voor de jeugd met illustraties van Hans Kresse. Later ook platen van zijn hand bij verhalen in de Vakantieboeken en de Winterboeken.
De meeste platen van Hans Kresse uit die boeken zijn hier verzameld, uit de tijd die de liefhebbers van zijn werk het meest bewonderen. Aanvankelijk was zijn achtergrond van striptekenaar duidelijk: alle platen werden gekaderd. Later werd hij veel vrijer in zijn composities, zoals hier uit de laatste afbeeldingen blijkt.
Alle verhalen uit de wereldliteratuur en de vaderlandse geschiedenis werden door meer of minder bekende kinder-boekenschrijvers naverteld. Hun teksten zijn hier wederom bewerkt en danig beknot in omvang om het werk van groot-meester Kresse tot zijn recht te laten komen. 

Overige productgegevens

Held/serie: Hans (G.) Kresse
Reeks/Deel: Kresse geïllustreerd
ISBN: 9789069670409
Scenarist(en): Kresse, Hans George
Tekenaar(s): Kresse, Hans George
Genre(s): Geschiedenis, Plaatboek
Uitgever: Julius de Goede

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00