Kresse geïllustreerd - Olaf de held van IJsland

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Olaf de held van IJsland
Nieuw
Kresse geïllustreerd
Hardcover
€ 37,50

Inhoud

Boekbespreking van Peter van Hassalts

In het stripweekblad Donald Duck verschenen heel lang geleden vervolgverhalen in het hart van het blad. Hans G. Kresse illustreerde sedert 1953 veel daarvan. Haast veertig jaar lang zou hij aan dit blad zijn bijdragen blijven leveren.
In de eerste helft van 1959 verscheen het verhaal Olaf de held van Ijsland van Peter van Hasselt. Dit zou een pseudoniem kunnen zijn van Dirk Huizinga of van Waling Dijkstra. Zij schreven in de jaren 50 mee aan Eric de Noorman, maar ook Hans Kresse zelf zou de schrijver kunnen zijn. In dezelf-de tijd dat Donald Duck Olaf zijn avonturen in Ierland liet beleven, beleefde ook Eric de Noorman in de wateren in die omgeving spannende dingen.
De beroerde reproductie van Olafs platen in Donald Duck en het oeverloos voortkabbelend verhaal zouden nooit een boekuitgave gerechtvaardigd hebben, ware het niet dat een tamelijk aantal originele tekeningen kon worden getraceerd. Nu kan de liefhebber eindelijk zien hoe Hans Kresse zijn illustraties werkelijk had bedoeld. 

Overige productgegevens

Held/serie: Hans (G.) Kresse
Reeks/Deel: Kresse geïllustreerd
ISBN: 9789069670379
Scenarist(en): Hasselts, Peter van
Tekenaar(s): Kresse, Hans George
Genre(s): Geschiedenis, Plaatboek
Uitgever: Julius de Goede

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00