Wereld volgens Hein de Kort, de 5 - De wereld volgens Hein de Kort 5

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De wereld volgens Hein de Kort 5
Nieuw
Wereld volgens Hein de Kort, de 5
Softcover
€ 19,95

Inhoud

In zijn voorwoord geeft Hein de Kort al een beetje aan wat de lezer deze keer van hem kan verwachten, een radicale koerswijziging in zijn werk:

lk ben er niet trots op. Maar soms moet een man doen wat een man moet doen.

Ho-ho, zult u na lezing van het complete voorwoord roepen, hier wordt wel een en ander uit z'n verband getrokken. Ja-ja, zeggen wij dan, maar dat is tegenwoordig heel gebruikelijk. En bovendien: Neerlands befaamdste criticaster-in-cartoonstijl volgt altijd en alleen maar de huidige trends op de voet.
Het bevorderen van de ongelijkheid in de samenleving, bijvoorbeeld. Kijkt u nog maar eens goed naar het omslag van deze uitgave en u weet precies wat wij bedoelen. Verbinden? De Kort piekert er niet over.

In plaats van te verbinden maakt hij er liever grapjes over, een greep uit de inhoud: institutioneel racisme bij de politie, meer niet-gelovigen dan gelovigen in Nederland, Heineken in Rusland, de Nationale Zwaaidag. En dan hebben we het nog niet gehad over excessen zoals de erectiestimulerende honing die uit de schappen moet, het opkrikken van de AOW-leeftijd in 2028, het overlijden van paus Benedictus XVI en Riet die helpt koken voor Syrie en Turkije.

Daarmee presenteert Hein de Kort zijn werk als een heuse spiegel van de samenleving. Toegegeven, voor de een is dat een aanbeveling, voor de ander juist een waarschuwing. U mag - want dat is in een democratisch land gebruikelijk - zelf kiezen. Nadat u deze uitgave heeft aangeschaft, dat wel.

Het vijfde deel van De wereld volgens Hein de Kort is ook dit jaar samengesteld uit de meest recente strips en cartoons die De Kort (1956) maakte voor zulke uiteenlopende dag- en week-bladen als Het Financieele Dagblad, Het Parool, Nieuwe Revu, Veronica Superguide en Quest.

Hein de Kort, in 1992 winnaar van de Stripschapprijs voor zijn complete oeuvre, is getrouwd en woont en werkt in Amsterdam.

Overige productgegevens

Held/serie: Hein de Kort - Collectie
Reeks/Deel: Wereld volgens Hein de Kort, de 5
Taal: Nederlands
ISBN: 9789089882936
Scenarist(en): Kort, Hein de
Tekenaar(s): Kort, Hein de
Genre(s): Humor, Maatschappij
Uitgever: Sherpa

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00