Helse Meute, de 1 - De gezellen van de arend

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De gezellen van de arend
Nieuw
Helse Meute, de 1
Softcover
€ 9,25

Inhoud

De Helse Meute is een nieuwe serie waarvan al vier delen zijn verschenen in het Frans. Scenarist Philippe Thirault liet zich al redelijk opmerken door het tweeluik Lucy, de trilogie Het Meisje van de Yukon, maar toch vooral door O'Boys en De Droom van Jeruzalem. Voor tekenaar Christian Hojgaard is het een debuut.
Korte inhoud van het eerste deel:
Aan het begin van de zesde eeuw is er van het Romeinse Rijk nog slechts het oostelijke deel over. Rome heeft zijn glans van weleer verloren en is verdrongen door de stad Ravenna. De nieuwe leider is Theoderik, de koning der Goten die zich voortaan Rex Gloriosissimus noemt. Het voormalige barbaarse stamhoofd is nu aanvoerder van de westelijke keizerlijke legers. Zijn tegenstander is de Byzantijnse keizer Justinianus, het hoofd van het christelijke oostelijke keizerrijk. Op de achtergrond wordt hij bij zijn keizerlijke taak gesteund door zijn vrouw Theodora. De jonge keizerin heeft de reputatie een meedogenloze manipulatrice te zijn. Ze wordt gevreesd door de hofhouding en vereert nog steeds de oude Romeinse goden. Haar belangrijkste bondgenoot is de tovenaar Epidamnos. Op verzoek van Theodora brengt de tovenaar de Helse Meute weer bijeen. Hij maakte ooit zelf deel uit van deze geduchte bende huurlingen die na de dood van hun aanvoerder was ontbonden. Een voor een geven de oude vechtersbazen gehoor aan de oproep van Epidamnos. Samen gaan ze op jacht naar een legendarische schat, ‘het Tribuut der Goden’, het laatste legaat dat de Romeinse keizers aan hun oude goden nalieten.

Overige productgegevens

Held/serie: Helse Meute, de
Reeks/Deel: Helse Meute, de 1
Taal: Nederlands
ISBN: 9789461570024
Scenarist(en): Thirault, Philippe
Tekenaar(s): Hojgaard, Christian
Genre(s): Fantasy
Uitgever: Medusa

Ook beschikbaar

De gezellen van de arend
Nieuw
Helse Meute, de 1
Hardcover
€ 18,50

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00