Herinnering aan Abraham, de 1 - De paden van de ballingschap

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De paden van de ballingschap
Nieuw
Herinnering aan Abraham, de 1
Hardcover
€ 12,50

Inhoud

De Herinnering aan Abraham is een roman uit de jaren 1980 van Marek Halter, een Frans-Joodse schrijver die in een kloeke achthonderd pagina's de geschiedenis vertelt van zijn familie, te beginnen in 60 na Christus tot in de jaren 1980. Dit is het eerste deel van de stripadaptatie door Jean David Morvan, die uit ongeveer 10 delen zal bestaan. Ieder deel wordt getekend door een hoofdtekenaar, die de historische pagina's voor zijn rekening neemt. Voor het eerste deel is dat Ersel.
In ieder deel zijn telkens fragmenten opgenomen met Marek Halter zelf als personage, die verhalen van de zoektocht naar zijn familiegeschiedenis. Die zijn veeleer hedendaags, en die pagina's — per deel gering in aantal tegenover de historische — worden telkens, tien delen lang, door Steven Dupré getekend. Het is de bedoeling dat alle covers door Grzegorz Rosinski geschilderd zullen worden.
In het eerste deel verwoesten de Romeinen de stad Jeruzalem. Abraham besluit om met zijn kinderen de stad te ontvluchten. Hij wordt in Alexandrië opgevangen door de diaspora, maar hij wordt tot het einde van zijn dagen achtervolgd door de tragische gebeurtenissen die hij meegemaakt heeft. Daarom besluit hij zijn getuigenis ervan door te geven aan de toekomstige generaties. Zijn zonen zullen dus zijn rol erven, die ze op hun beurt, na hem aangevuld te hebben, zullen moeten doorgeven.

Overige productgegevens

Held/serie: Herinnering aan Abraham, de
Reeks/Deel: Herinnering aan Abraham, de 1
Scenarist(en): Morvan, Jean-David
Tekenaar(s): Dupré, Steven , Ersel (Erwin Sels)
Genre(s): Religie
Uitgever: Casterman

In deze reeks

2. Arsinoë is dood

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00