Irena 2 - De rechtvaardigen

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De rechtvaardigen
Nieuw
Irena 2
Softcover
€ 9,95

Inhoud

Een treffende, ontroerende 5-delige reeks over de Poolse verzetsstrijdster Irena Sendlerowa. Ze redde bijna 2500 Joodse kinderen uit het getto van Warschau.

1940, het nazi-leger is Polen binnengevallen. In Warschau zijn de Joden samengedreven in het getto: een hele wijk omringd door muren. Wie probeert te ontsnappen wordt zonder pardon neergeschoten; de enige mensen die naar binnen kunnen, zijn medewerkers van de afdeling Welzijnswerk. En zo komt Irena elke dag langs met levensmiddelen en steun voor degenen die vastzitten in deze hel en lijden aan ziekte en ondervoeding. Iedereen daar kent haar, de kinderen zijn dol op haar. Want Irena is een toonbeeld van moed: ze aarzelt niet om het op te nemen ‚Äč‚Äčtegen de bewakers, om altijd meer te doen dan wat de nazi-bezetter toestaat.

Op de dag dat een jonge moeder haar op haar sterfbed het leven van haar zoon toevertrouwt, besluit Irena om de wezen in het geheim uit het getto te halen. Om onschuldigen de wreedheden te besparen, moet ze bereid zijn haar leven op het spel te zetten.

Overige productgegevens

Held/serie: Irena
Reeks/Deel: Irena 2
Taal: Nederlands
ISBN: 9789463069755
Scenarist(en): Morvan, Jean-David , Tréfouël, Séverine
Tekenaar(s): Evrard, David
Genre(s): Biografie, Drama, Oorlog
Uitgever: Silvester Strips & Specialities

Ook beschikbaar

De rechtvaardigen
Nieuw
Irena 2
Hardcover
€ 19,95

In deze reeks

1. Het Getto
3. Warschau

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00