Jeronimus 1 - De nieuwe man

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

29 oktober 1628. De Batavia verlaat de haven van Amsterdam. Aan boord bevinden zich 341 personen, waaronder 38 vrouwen en kinderen. De rest zijn zeelieden, handwerklieden, soldaten, officiers en enkele notabelen. Het schip behoorde toe aan de machtige VOC (Vereenigde Oost-Indische Compagnie), een uiterst succesvol Nederlands handelsbedrijf dat het monopolie bezit op de handel tussen Europa en Azië. Doel van de reis is Java, waar de Batavia volgeladen zal worden met specerijen.

Auteurs Dabitch en Pendanx vertellen in dit drieluik het drama van de Batavia, een verhaal dat voornamelijk in Nederland niet uit de geschiedenisboeken te verdrijven is.

Het sterk vertelde en boeiende relaas wordt in een fonkelend kleurenpallet weergegeven. Kleurrijk historisch portret van de beginjaren van de koopvaardij. Het waargebeurde verhaal van de Batavia.

Overige productgegevens

Held
Jeronimus

Reeks/Deel
Jeronimus 1

ISBN
9789088101205

Scenarist(en)
Dabitch

Tekenaar(s)
Pendanx, Jean-Denis

Uitgever
Daedalus

Productgroep
Stripboeken

In deze reeks

Delen 1-3 met box
3. Batavia's kerk

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00