John Difool integraal Integraal - De Incal integraal

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De Incal integraal
Nieuw
John Difool integraal Integraal
Softcover
€ 17,50

Inhoud

De sf-klassieker van formaat in een integrale paperbackeditie. Als extra zijn er enkele dubbelpaginagrote illustraties toegevoegd. Maar het grootste verschil met de eerder verschenen integrale in hardcover is de gloednieuwe, gemoderniseerde inkleuring. Ook de lettering is opnieuw uitgevoerd.
Bestaat uit de 6 john Difool delen:
1 De Incal van het duister
2 De Incal van het licht
3 De benedenwereld
4 De bovenwereld
5 De vijfde essentie
6 De eerste planeet

In de bundeling van de zes delen van de revolutionaire sci-fi-strip De Incal trekken de Franse grootmeesters Moebius en Jodorowsky alle registers open. Deze bonte mix van space-opera, metafysica en satire mag in de kast van geen enkele stripliefhebber ontbreken, en is nu eindelijk verkrijgbaar in paperback formaat.

De Incal speelt zich af op een onbeduidende planeet in een door mensen gedomineerd sterrenstelsel. John Difool, een priv├ędetective met stemmingswisselingen, moet op een dag een vrouw begeleiden. Het enige dat hij in de gaten moet houden, is dat ze voor twaalf uur terug is. Wanneer de vrouw klokslag twaalf verandert in een oud wijf, beginnen de problemen. Difoot slaat op de vlucht en komt per ongeluk in het bezit van de Incal, een machtig kristal. Achtervolgd door allerlei wezens die ook azen op de Incal, wordt hij meegesleurd in een weergaloos avontuur.

Moebius (1938) is een pseudoniem voor Jean Henri Gaston Giraud. Onder zijn eigen naam werd hij bekend met zijn serie Blueberry. Deze strip stond in alle belangrijke tijdschriften en kranten. Onder de naam Moebius verscheen zijn volwassener werk, waaronder de stripklassieker De Incal.
Alejandro Jodorowsky (1929) werd geboren in Chili. Dit multitalent schreef scenarios voor tientallen stripklassiekers als Bouncer, De Incal, Technovaders, De blanke lama en De Metabaronnen. Ook heeft hij de scenario's van tientallen films en toneelstukken op zijn naam staan

Overige productgegevens

Held
John Difool

Reeks/Deel
John Difool integraal Integraal

Scenarist(en)
Jodorowsky, Alejandro

Tekenaar(s)
Moebius (Jean Giraud, Gir)

Uitgever
OB

Productgroep
Stripboeken

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00