Voor de Incal - Integraal - De jeugd van John Difool

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De jeugd van John Difool
Nieuw
Voor de Incal - Integraal
Luxe
€ 99,00

Uitgave omschrijving

Luxe editie, met goudfoliestempel en gesigneerde prent, gelimiteerde oplage 99 ex.

Inhoud

Het universum van De Incal, bedacht door Fransman Jean Giraud alias Mœbius en Chileen Alejandro Jodorowsky, gaf doorheen de decennia aanleiding tot enkele afgeleiden en heruitgaven.

In 1989 startte de zesdelige prequelcyclus De Jeugd van John Difool in vertaling in Oberons Auteur Reeks. Deze reeks speelt zich voor de gebeurtenissen in De Incal af en is getekend door Zoran Janjetov, die tevoren al de delen 5 en 6 van De Incal inkleurde. Vanaf 1991 trad Big Balloon als uitgever op. Deze albums zijn al geruime tijd uitverkocht. Sherpa brengt de complete prequel nu uit in dezelfde uitvoering op groot formaat als hun recentste integrale van De Incal en andere albums van Mœbius en Blueberry door dezelfde tekenaar.

De avonturen van John Difool zijn voor het eerst verteld in de onbetwiste sf-klassieker De Incal , gemaakt door twee visionaire auteurs: Mœbius en Alejandro Jodorowsky.

Hoe heeft het zover kunnen komen? Was het echt allemaal toeval? Of was John Difool, de onwillige held van deze saga, voorbestemd om de redder van zijn wereld te worden? In de dystopische, gewelddadige en liefdeloze samenleving van Terra 2014 ziet het ernaar uit dat hij altijd een betekenisloze sukkel zal zijn. Zonder veel talent, maar met wat geluk (en enige hulp van hogere machten) weet hij zich echter op te werken tot  privédetective Klasse B.
Op zijn avontuurlijke missie maakt hij kennis met immorele aristo’s, roboflikken, corrupte technotechno’s, anarchopsychoten, gebochelden, mutanten en dieven, en wordt daarbij door iedereen gemanipuleerd en misleid. Gelukkig leert hij ook de ware liefde kennen om er meteen weer in te worden teleurgesteld.
Ondanks alle bizarre plotwendingen leidt de strijd tegen het kwaad hem echter onmiskenbaar richting zijn lotsbestemming.

Voor de Incal is sciencefiction op zijn allerbest, ontsproten aan de ongebreidelde fantasie van Jodorowsky en meeslepend in beeld gebracht door Zoran Janjetov.

Overige productgegevens

Held/serie: John Difool
Reeks/Deel: Voor de Incal - Integraal
Taal: Nederlands
ISBN: 9789089882707
Scenarist(en): Jodorowsky, Alejandro
Tekenaar(s): Janjetov, Zoran
Genre(s): Science Fiction
Uitgever: Sherpa

Ook beschikbaar

De jeugd van John Difool
Nieuw
Voor de Incal - Integraal
HC (groot formaat)
€ 75,00

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00