D’ Apetoeren van Jommetsje (Ostends) - De mandeliene van Carliene

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De mandeliene van Carliene
Nieuw
D’ Apetoeren van Jommetsje (Ostends)
Softcover
€ 14,95

Uitgave omschrijving

Geniet op hetzelfde formaat als de eerste Jommeke uitgaven.
Zwart/wit.
Oplage 800 ex.

Inhoud

Jommeke in Oostends dialect.
Uitgegeven ter gelegenheid van de Oostendse Stripbeurs 6-7 mei 2023

"De mandoline van Caroline verscheen oorspronkelijk in 1992 en het speelt zich voor een deel af aan de Belgische kust. Voor deze nieuwe uitgave in zwart-wit is een nieuwe cover getekend door Philippe Delzenne, die de look & feel van de eerste Jommeke-albums reconstrueerde.
De bestaande dialogen en teksten van de strip zijn in het Oostends herschreven door Roland Desnerck en Marie-Jeanne Clément"

Aan zee ontmoeten Jommeke en zijn vrienden een jongedame met een mandoline. Plots duwt ze de mandoline in Jommekes handen en slaat op de vlucht. 's Avonds bezorgen ze de mandoline terug aan de jongedame die Caroline heet. Deze doet haar verhaal. Omdat zij de mandoline niet wou verkopen wordt ze sedert een aantal weken door ongure figuren op de hielen gezeten. Ze besluiten om samen naar Toscanië te reizen. In het mandolinemuseum willen ze de mandoline laten onderzoeken. Flip wordt ontvoerd. De losprijs is de mandoline. Wanneer ze op de plaats van de afspraak komen worden ze door slaapgas uitgeschakeld. Wanneer ze ontwaken bevinden ze zich in het kasteel van een graaf. Caroline moet een bepaalde melodie spelen. Er springt een luikje open. In de mandoline zat de 109e symfonie van Joseph Haydn verborgen. Jommeke en zijn vrienden worden in een kerker opgesloten. Met wat muzikale hulp kunnen ze uit het kasteel ontsnappen. Een paar weken later treedt Caroline aan de kust op en dit samen met Tita Telajora. Tijdens de repetities wordt de mandoline en de partituur weer gestolen maar Jommeke kan snel alles weer rechtzetten. 's Avonds in het casino tracht de graaf zelf de mandoline te bespelen. Hij kan vlug overmeesterd worden. Wanneer alle rust is weergekeerd tracht Flip een opera te componeren voor Tita Telajora.

Overige productgegevens

Held/serie: Jommeke
Reeks/Deel: D’ Apetoeren van Jommetsje (Ostends)
ISBN: 9789464009828
Scenarist(en): Nys, Jef
Tekenaar(s): Nys, Jef
Genre(s): Kinderen
Uitgever: Bonte

Ook beschikbaar

De mandeliene van Carliene
Nieuw
D’ Apetoeren van Jommetsje (Ostends)
Hardcover
€ 24,95

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00