Jorikus Magnus 1 - Het verdrag

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Het verdrag
Nieuw
Jorikus Magnus 1
Softcover
€ 8,99

Inhoud

Dit eerste deel van een trilogie komt van de tot nu toe nog nobele onbekenden Criva en Verhast. Jorikus Magnus is het werk van de twee Vlamingen Chris Van Brussel en Stijn Verhaeghe, allebei geboren in 1975. Bij uitgeverij Bonte publiceerden ze eerder het inmiddels uitverkochte De Eilander.
Jorikus Magnus is gesitueerd in de vroege middeleeuwen en heeft de universele thema's verraad en trouw als rode draad.
"Bij de cyclus Jorikus Magnus vertellen we over de heerschappij van ene koning Jorik. Leidraad hierbij is het geschrift Vita Joriki Magni van magister Tweehart. Het is niet zo'n heksentoer om hierin de Vita Caroli Magni, de biografie van Eginhard over Karel de Grote te herkennen. We wilden bewust vermijden een 'realistische' historische strip te maken en kozen daarom voor een parallelle, maar wel herkenbare geschiedenis: een soort mogelijke middeleeuwen. Voor ons is dit namelijk — naast het historische gewriemel rond het verwerven van macht — een centraal thema in de Jorikus Magnus-cyclus: dat wat wij geschiedenis noemen, is maar één van de mogelijke visies op de gebeurtenissen. Daarom contrasteren de geschriften van magister Tweehart — die doorheen het verhaal geciteerd worden — en de gebeurtenissen zoals die getekend worden weergegeven."

Overige productgegevens

Held/serie: Jorikus Magnus
Reeks/Deel: Jorikus Magnus 1
Taal: Nederlands
ISBN: 9789085521716
Scenarist(en): Verhast (Stijn Verhaeghe)
Tekenaar(s): Criva (Chris van Brussel)
Genre(s): Geschiedenis
Uitgever: SAGA Uitgeverij

Ook beschikbaar

Het verdrag
Nieuw
Jorikus Magnus 1
Hardcover
Verkocht

In deze reeks

2. De vergelding
3. De val

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00