Joris Mertens - Bleekwater

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Bleekwater
Nieuw
Joris Mertens
Hardcover
€ 28,00

Uitgave omschrijving

Herdruk

Inhoud

Na zijn tekstloze debuutstrip Beatrice publiceert Joris Mertens, deze keer met dialogen en tekst erbij. Ook hierin komt een stadsomgeving naar voren als een nadrukkelijk decor.

"François rijdt dagelijks leveringen van een droogkuisfirma rond. Met een busje, in een afgeleefde grootstad waar het de laatste weken onophoudelijk lijkt te regenen, zonder veel opklaringen in het vooruitzicht. Het dagelijkse hoogtepunt van zijn ochtend bestaat uit een bezoek aan de krantenkiosk van de hartelijke Maryvonne, waar hij zijn lottobiljet met steevast dezelfde cijfercombinatie inlevert, waarna hij even verderop een eerste frisse pint drinkt in zijn stamcafé Monico, om de dag op gang te trappen. Elke avond doolt François door de natte afgeleefde straten die hij kent als zijn broekzak, net als alle snackbars, café’s en bioscopen, terwijl het leven geruisloos voorbij glijdt. Plotseling geconfronteerd met een dramatische situatie, neemt François op enkele seconden een beslissing die op het eerste gezicht zijn mooie toekomstdromen zou kunnen waarmaken. Op het eerste gezicht..."

Overige productgegevens

Held/serie: Joris Mertens
Reeks/Deel: Joris Mertens
Taal: Nederlands
ISBN: 9789492672537
Scenarist(en): Mertens, Joris
Tekenaar(s): Mertens, Joris
Uitgever: Oogachtend

In deze reeks

Beatrice

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00