Kathleen [DeVille] 3 - Brussel 43

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Brussel 43
Nieuw
Kathleen [DeVille] 3
Hardcover
€ 15,50

Inhoud

Een met bommen overladen jeugd van Kathleen, de heldin van Glimlach 58 en Leopoldstad 60. Een oorlogsverhaal dat het leven in Brussel presenteert tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de gebombardeerde stad volgen de anti-Joodse razzia’s elkaar op. De verzetspers organiseert zich.

Brussel, 1960. Terug uit Leopoldstad helpt Kathleen haar moeder om de zolder op te ruimen. Ze ontdekt een omslag met daarin originele platen van een stripverhaal, bedoeld voor de clandestiene pers. Het verhaal spot met Hitler en klaagt de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog aan. Kathleen duikt terug in haar eigen verleden. Kathleen is in 1943 12 jaar. Het jonge meisje begrijpt niet veel van de oorlog. Haar vader, Fernand, houdt een krantenkiosk open op het De Brouckèreplein.

Op een zondag in juni laat tekenaar Bob, een vriend van Fernand, hem zijn strips zien. Het gaat om verhalen die spotten met Hitler en die Bob probeert te publiceren in een krant van het verzet. Bob weet dat hij in de gaten gehouden wordt door Alfred, een rexistische collaborateur. De sfeer wordt meer en meer onhoudbaar in Brussel. De anti-Joodse razzia’s volgen elkaar op. De bombardementen eveneens. De bommen maken geen onderscheid meer tussen goede burgers en collaborateurs. Kathleen, Suzanne (de dochter van Bob) en een van hun vriendinnen, Yvonne, uit een rexistisch nest, komen te midden zo’n bombardement terecht. De spanningen lopen op en doen de vriendschap wankelen.

Overige productgegevens

Held/serie: Kathleen [DeVille]
Reeks/Deel: Kathleen [DeVille] 3
Taal: Nederlands
ISBN: 9782931105009
Scenarist(en): Weber, Patrick
Tekenaar(s): DeVille, Baudoin
Genre(s): Thriller
Uitgever: Anspach

In deze reeks

1. Glimlach 58
2. Leopoldstad 60
4. Inno 67
5. Berlijn 61

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00