Kathleen [DeVille] 5 - Berlijn 61

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Berlijn 61
Nieuw
Kathleen [DeVille] 5
Hardcover
€ 15,50

Inhoud

Dit is het vijfde album met de Brusselse Kathleen Van Overstraeten door Baudouin Deville en Patrick Weber na de eerder gesmaakte albums Brussel 43, Glimlach 58, Leopoldstad 60 en Inno 67. In elk compleet verhaal is een stukje Belgische geschiedenis verweeft met een avontuur van de ondernemende Kathleen.
Deze keer wordt de actie verlegd naar West- en Oost-Berlijn voor een onvervalst spionageverhaal te midden de Koude Oorlog, met Stasi-agenten die op de loer liggen. Achterin zit naar goede gewoonte weer een dossier om het geschetste tijdvak te ondersteunen met historische info, anekdotes en Belgische achtergrond.

Na een paar dagen vakantie stappen Kathleen en haar partner Gerard op een autoslaaptrein naar Brussel. Daar ontmoet ze Annelore, een Duitse violiste. De twee vrouwen kunnen het goed met elkaar vinden en spreken af om samen te gaan eten. 's Avonds, net wanneer Kathleen en Gerard de restauratiewagen hebben bereikt, stopt de trein abrupt. Iemand heeft het alarm af laten gaan. Kathleen heeft een voorgevoel en gaat op zoek naar de muzikante. Ze is nergens te vinden en heeft haar kostbare viool in haar cabine achtergelaten. Kathleen neemt de viool mee en vraagt zich af wat er achter de verdwijning van de jonge Duitse vrouw schuilt? Om de viool terug te bezorgen, gaat Kathleen op onderzoek uit in Oost-Berlijn, waar de mythische muur wordt opgetrokken die Oost en West scheidt. Maar waarom houden Stasi-agenten elke beweging van haar in de gaten?

Overige productgegevens

Held/serie: Kathleen [DeVille]
Reeks/Deel: Kathleen [DeVille] 5
Taal: Nederlands
ISBN: 9782931105207
Scenarist(en): Weber, Patrick
Tekenaar(s): DeVille, Baudoin
Genre(s): Thriller
Uitgever: Anspach

In deze reeks

1. Glimlach 58
2. Leopoldstad 60
3. Brussel 43
4. Inno 67

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00