Klerk Bartleby, de - Een verhaal van Wall Street

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

New York City, Wall Street. Een jongeman werkt in een griffierkantoor. Zijn naam: Bartleby. Hij moet juridische documenten kopiëren. In eerste instantie werkt hij braaf mee. Hij werkt dag en nacht, nauwgezet, efficiënt, onvermoeibaar.
Maar op een dag stokt de machine. Bartleby weigert, vriendelijk, een opdracht van zijn baas uit te voeren. 'I would prefer not', zegt hij in het Engels, liever niet. Het wordt een mantra. Bartleby weigert nog te werken, en weigert het kantoor te verlaten.

Bartleby is een klassiek verhaal van Melville, die beroemd werd met Moby Dick. Het gaat over de vrije wil, over klinische depressie, over protest, over de moderne maatschappij, over nee durven zeggen, over verhalen vertellen, over eenzaamheid, over opstand. Bartleby is een groots en tijdloos en tegelijk heel klein meesterwerkje.

Overige productgegevens

Held/serie: Klerk Bartleby, de
Reeks/Deel: Klerk Bartleby, de
Taal: Nederlands
ISBN: 9789462108103
Scenarist(en): Melville, Herman , Munuera, José-Luis
Tekenaar(s): Munuera, José-Luis
Genre(s): Drama, Maatschappij
Uitgever: Standaard Uitgeverij

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00