Kuifje - Diversen - Kuifje in Amerika - Kleurenuitgave

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Kuifje in Amerika - Kleurenuitgave
Nieuw
Kuifje - Diversen
Hardcover
€ 29,95

Inhoud

De kleurenalbums die het leespubliek zo kent, ontstonden vanaf 1942. Door de papierschaarste en de opkomst van nieuwe drukprocédés aanvaardde Hergé toen -op aandringen van Casterman- dat de avonturen van Kuifjes gepubliceerd zouden worden op minder pagina's maar wel in kleur.
Zo kwam het dat Hergé en Casterman dat jaar een contract tekenden voor "de publicatie van de reeds verschenen of nog te verschijnen albums uit de reeks De avonturen van Kuifje", waarvan hij de auteur is met het pseudoniem Hergé. Deze albums verschenen allemaal op slechts 62 pagina's, een vast aantal bladzijden.
Dit werk is gebaseerd op de originele zwart-witversie die gepubliceerd werd in 1932, tien jaar voor de overeenkomst met Casterman.
De zwarte vlakken die uit de toekomstige albums verdwenen, bleven in deze kleurenversie behouden. Het album omvat 120 platen, ofwel bijna het dubbele van de versie die verscheen na de overeenkomst met Casterman.
Zo gaat Moulinsart verder met de inkleuring van de eerste negen originele zwart-witversies. Casterman werkte hieraan mee voor het eerste album, Kuifje in het land van de Sovjets, maar niet meer voor de volgende titels.
In deze adaptatie ontdekt u een verhaal vol tegenstellingen, humor -soms met een burlesk kantje- en natuurlijk avontuur. Met dit album keren we terug naar hoe het allemaal begon, en zijn we getuige van de ontplooiing van het talent van Hergé.

Overige productgegevens

Held/serie: Kuifje
Reeks/Deel: Kuifje - Diversen
Taal: Nederlands
ISBN: 9782874245121
Scenarist(en): Hergé (Georges Remi)
Tekenaar(s): Hergé (Georges Remi)
Genre(s): Avontuur
Uitgever: Moulinsart

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00