Lam Gods, het - Bewonderd en gestolen

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Bewonderd en gestolen
Nieuw
Lam Gods, het
Hardcover
€ 20,99

Inhoud

Hoe kwam een van de grote meesterwerken uit de Vlaamse schilderkunst tot stand? Welke symboliek zit erachter? Wie heeft het doorheen de eeuwen gestolen, waar is het beland en later weer vertrokken? En wie stal vlak na de Tweede Wereldoorlog het nog steeds vermiste paneel van de Rechtvaardige Rechters? Dit heerlijke boek over het Lam Gods neemt je mee op een reis doorheen de geschiedenis van het werk. Het combineert daarbij de vlot geschreven teksten vol anekdotes en historisch accurate teksten van Harry Paepe met de prachtige illustraties van Jan Van Der Veken. Een streling voor het oog en een must voor al wie een hart heeft voor Gent, de Vlaamse Meesters, geschiedenis of gewoon boeiende, goed geschreven verhalen!

Harry De Paepe is geschiedenisleraar en auteur van De twee kanten van het Kanaal. Een geschiedenis van Engeland en de Nederlanden en coauteur van het bekroonde Stiff Upper Lips. Waarom de Engelsen zo Engels zijn.

Jan Van Der Veken is een Gentse illustrator van wereldfaam. Al sinds 1999 levert hij met zijn atelier Fabrica Grafica illustraties met een retro-futuristische inslag. Zijn werk was al te zien op tal van tentoonstellingen en verscheen in The New Yorker.

Overige productgegevens

Held/serie: Lam Gods, het
Reeks/Deel: Lam Gods, het
Taal: Nederlands
ISBN: 9789462107168
Scenarist(en): Paepe, Harry de
Tekenaar(s): Veken, Jan van der
Genre(s): Geschiedenis
Uitgever: Blloan

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00