Leela Corman - diversen - Meideles

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Meideles
Nieuw
Leela Corman - diversen
Softcover
€ 19,90

Inhoud

Dit verhaal verleidt je met humor en sensualiteit… om je vervolgens in de toges te bijten! Meideles heeft de wervelende energie van Almodóvar en de diepgang van Dostojevski. Ik vond het geweldig.'
- Craig Thompson

Leela Corman won de Prix Millepages met haar graphic novel over het leven van de tweelingzussen Fanya en Esther – de één assistente van een abortusarts, de ander prostituee en later variétéartieste.

Meideles (Jiddisch voor ‘meiden’) werd verder beloond met een nominatie voor een Eisner Award, LA Times Book Award en de Prix Artemisia.

 De oorspronkelijke Amerikaanse titel luidt trouwens Unterzakhn - ook Jiddisch, maar dan voor 'ondergoed'.

De tweelingzussen Fanya en Esther groeien begin vorige eeuw op in de levendige Joodse immigrantenbuurt van de Lower East Side in New York. Al vroeg leren ze de nodige levenslessen, mede door hun losbandige moeder die er een hypocriete moraal op nahoudt.

Als jonge vrouwen worden ze opgezogen in een ongewoon bestaan, Fanya als assistente van een mannen hatende arts met een illegale abortuspraktijk, terwijl Esther na haar leven in het bordeel een luxueus leven leidt als befaamd artieste in de revue. Twee levens, die steeds verder van elkaar verwijderd raken…



Leela Corman droeg Meideles op aan New York. Haar liefde voor deze stad en de Joodse buurt spat van het papier in de bedrijvige scènes op straat , in de winkels en het theater. Tegenover die dynamiek schetst zij de intimiteit van de slaapkamers met hun bedgeheimen en het leed van ongewenste zwangerschappen en levensbedreigende abortussen.

Overige productgegevens

Held/serie: Leela Corman - diversen
Reeks/Deel: Leela Corman - diversen
Taal: Nederlands
Scenarist(en): Corman, Leela
Tekenaar(s): Corman, Leela
Uitgever: Xtra

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00