Legende van Vleermuisvechter, De 1 - De legende van Vleermuisvechter 1 - Roman over sapperdekrak VOC in de 17e eeuw

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De legende van Vleermuisvechter 1
Nieuw
Legende van Vleermuisvechter, De 1
Softcover
€ 6,95

Inhoud

De legende van Vleermuisvechter van de Indonesische stripmaker Dwi Koendoro is een satirische strip die zich afspeelt op Java in het begin van de 17e eeuw toen de Verenigde Oost-Indische Compagnie haar macht in en om de kleine kolonie Batavia vestigde. Voor lezers zal het verrassend zijn hoe dit stukje Nederlandse overzeese geschiedenis vanuit Indonesisch perspectief wordt verteld. In hun strijd tegen de Nederlanders lijken de Indonesische helden van het verhaal, Vleermuisvechter en Na’ief, op de Gallische striphelden Asterix en Obelix in hun strijd tegen de Romeinen.

De legende van de Vleermuisvechter is de Nederlandse vertaling van het Indonesische stripboek Legenda Sawung Kampret, van de Indonesische stripmaker Dwi Koendoro. Het is een satirische strip die zich afspeelt op Java in het begin van de 17e eeuw rond de vestiging van de Verenigde Oost-Indische Compagnie in en om de kleine kolonie Batavia. Het vertaalde stripboek wordt aangevuld met een dossier met achtergrondinformatie over de stripmaker Dwi Koendoro, het Nederlandse en Indonesische perspectief op het VOC-verleden, de feiten tussen de verzinsels in de strip, de voor Indische Nederlanders herkenbare grapjes en de plaats van de strip in het Indische immateriële erfgoed.

Met deze uitgave willen de initiatiefnemers de belangstelling in Nederland voor het Indonesische perspectief op het verleden vergroten onder verschillende generaties, en daarmee bijdragen aan een begrip van de Indische duale identiteit. Daarnaast willen zij bijdragen aan een meerstemmig begrip van de geschiedenis door een breed publiek, vooral ook bij jongere generaties.

Overige productgegevens

Held/serie: Legende van Vleermuisvechter, De
Reeks/Deel: Legende van Vleermuisvechter, De 1
ISBN: 9789083196329
Scenarist(en): Koendoro, Dwi
Tekenaar(s): Koendoro, Dwi
Genre(s): Geschiedenis, Humor
Uitgever: WYS Educatie

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00