Lena - De lange reis van Lena / Lena en de drie vrouwen

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De lange reis van Lena / Lena en de drie vrouwen
Nieuw
Lena
Hardcover
€ 26,95

Inhoud

Deze uitgave bundelt de twee verhalen die André Juillard en Pierre Christin in 2006 en 2009 van Lena hebben gebracht en die nooit eerde in het Nederlands verschenen.

Ze heet Lena. Een knappe en elegante jongedame, gehuld in mysterie. Waar komt ze vandaan? Wat is haar bestemming? Ze is één groot raadsel. Haar reis begint in Oost-Berlijn, in een wijk waar de laatste aanhangers wonen van een regime dat is weggeblazen door de geschiedenis. Lena ontmoet er een man die haar een lijst met namen en telefoonnummers geeft. Ze leert de lijst vanbuiten en vernietigt hem. Van Berlijn zet ze koers naar Boedapest voor een nieuwe afspraak. Na Boedapest volgen Kiev, Odessa, Turkije en Syrië. Op elke bestemming is er een nieuwe ontmoeting. Er vallen telkens weinig woorden, Lena overhandigt alleen een vreemd object. Een blik amandelpasta, een parfumflesje, een etui met geneesmiddelen voor diabetici…
Van een Europa dat worstelt met zijn verleden over Georgië tot in de Sahel: De lange reis van Lena en Lena en de drie vrouwen nemen de lezer mee op een vaak bevreemdende trip doorheen de geschiedenis. Een melancholische en nostalgische reis, met sublieme portretten van sterke vrouwen, met in de achtergrond de aanhoudende dreiging van internationaal terrorisme.

• Hedendaagse politieke fictie in de lijn van De jacht, het legendarische album van Christin en Bilal.
• Grandioze tekeningen en kleuren van André Juillard
(‘Het dagboek’, ‘Blake & Mortimer’)
• Eerste samenwerking tussen twee klasbakken van het Europese stripverhaal!

Overige productgegevens

Held/serie: Lena
Reeks/Deel: Lena
ISBN: 9789085582052
Scenarist(en): Christin, Pierre
Tekenaar(s): Juillard, André
Genre(s): Reizen
Uitgever: Dargaud

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00