Libertalia 1 - Triomferen of sterven

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Triomferen of sterven
Nieuw
Libertalia 1
Hardcover
€ 17,99

Inhoud

Begin achttiende eeuw. De Franse edelman Olivier Misson wordt ervan beschuldigd een graaf te hebben willen vermoorden die zich verrijkte met slavenhandel. Hij slaagt erin te ontsnappen en ontmoet daarbij de monnik Carracioli die de Kerk zonet de rug heeft gekeerd, gedegouteerd door haar hang naar extravagantie en luxe. Ook Misson houdt er revolutionaire ideeën op na. De twee vinden elkaar en samen reizen ze als piraten de wereld af in het kielzog van hun idealen. Tot ze op Madagaskar verzeilen waar ze de utopistische stad Libertalia stichten. Maar dat dreigen de grootmachten niet zomaar te laten gebeuren. Samen met Libertalia willen ze het ideeëngoed van de nieuwe samenleving in de kiem smoren.

Groots piratenavontuur, gepland als een drieluik, voor de fans van Long John Silver. Libertalia zou een vrijstaat zijn geweest die vanuit utopistische motieven door piraten werd gesticht. Het bestaan ervan is nooit bewezen maar werd beschreven in A General History of the Pyrates van Daniel Defoe (1726). Scenariodebuut van Fabienne Pigière, een gereputeerde professor geschiedenis en archeologie.

Overige productgegevens

Held/serie: Libertalia
Reeks/Deel: Libertalia 1
ISBN: 9789030372226
Scenarist(en): Miel, Rudi , Pigière, Fabienne
Tekenaar(s): Grella, Paolo
Genre(s): Avontuur, Piraten
Uitgever: Casterman

In deze reeks

2. De muren van Eden
3. De wegen naar de hel

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00