Lichtstadfamilie - een Eindhovense kroniek 1 - Kameraden 1968-1972

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Kameraden 1968-1972
Nieuw
Lichtstadfamilie - een Eindhovense kroniek 1
Softcover
€ 22,50

Uitgave omschrijving

sc+flappen, 184 pagina's

Inhoud

Een fles gevuld met benzine. Een doosje stormlucifers. Met deze twee attributen staat Frans Hultermans bij de voortuin van zijn aartsvijand. Zijn bewegingen worden nauwgezet gevolgd door de man die ‘de Lenin van de Kruidenbuurt’ wordt genoemd. Frans strijkt de lucifer af... Als lid van de maoïstische actiegroep Rode Jeugd komt Frans in opstand tegen de gevestigde orde. Het wereldwijde kapitalisme moet omver worden geworpen, te beginnen bij het Philips-concern, op een steenworp afstand van Frans’ ouderlijk huis te Eindhoven. De acties van revolutionair Frans vinden geen genade bij zijn vader, de aan carnaval verslaafde glasblazer Peer. ‘Wil je drie dagen per jaar gelijkheid?’ vraagt Frans aan Peer, ‘of wil je het 365 dagen per jaar?’ Een door Frans gepleegde bomaanslag dreigt de familie Hultermans uit elkaar te scheuren. Binnen de Rode Jeugd woekeren verraad en paranoia. Kiest Frans voor de revolutie, of zoekt hij de weg terug naar huis?

Eerste deel van drie graphic novels, geïnspireerd op historische gebeurtenissen. Dit drieluik vertelt het verhaal van drie generaties van de arbeidersfamilie Hultermans. En van de stad waarin ze wonen en werken: Eindhoven, thuisstad van het Philips-imperium

Overige productgegevens

Held/serie: Lichtstadfamilie
Reeks/Deel: Lichtstadfamilie - een Eindhovense kroniek 1
Taal: Nederlands
ISBN: 9789492538932
Scenarist(en): Turnhout, Maurice van
Tekenaar(s): Kerkhof, Matijs van de
Genre(s): Graphic Novel, Historisch
Uitgever: ISVW uitgevers

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00