Maarten Milaan - Integraal 1 - Vliegtuigtaxi

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Vliegtuigtaxi
Nieuw
Maarten Milaan - Integraal 1
Hardcover
€ 29,95

Inhoud

Maarten Milaan is een vrije vogel, die met zijn oude vliegtuigje, de 'Pelikaan', in de uithoeken van de aarde transport- en taxivluchten uitvoert. Hij blijft onverstoorbaar, wat er ook gebeurt, en raakt geregeld betrokken bij kwesties waarin hij door zijn gevoel voor rechtvaardigheid gedwongen wordt partij te kiezen. Zo belandt hij keer op keer in het kamp van de onderdrukten en moet het dan opnemen tegen patsers, potentaten en jagers op groot wild.

In 1967 geeft Greg, die sinds kort hoofdredacteur van het weekblad Kuifje is, Christian Godard de vrije hand om een nieuwe stripfiguur te bedenken. Dat wordt Maarten Milaan, een onverstoorbare piloot van een vliegtuigtaxi, die voortdurend bezig is om met het vervoeren van mensen en goederen de kost te verdienen, vaak in de vreemdste uithoeken van de aarde. De gevoelige, dromerige piloot verschilt sterk van de gemiddelde striphelden uit die tijd en heeft daardoor bij veel lezers een blijvende indruk achtergelaten.

Ook vandaag zijn de verhalen nog net zo actueel als toen en hadden ze gisteren geschreven kunnen zijn. Het was dan ook de hoogste tijd alle verhalen te bundelen in een opnieuw vertaalde en geletterde versie, aangevuld met een dik dossier van Patrick Gaumer, waarin we meer te weten komen over Christian Godard en zijn stripreeksen, over hoe Maarten Milaan aan zijn naam komt en hoe elk verhaal is ontstaan. In de vier te verschijnen bundelingen zijn ook alle verhalen opgenomen die nooit in de normale albumreeks zijn verschenen. Alleen voor de Nederlandse editie zijn bovendien alle verhalen uit de Kuifjepockets, die destijds maar voor de helft in kleur verschenen, volledig ingekleurd.

De complete Maarten Milaan 1 is 200 pagina's dik en is gedrukt op passend papier.

Overige productgegevens

Held/serie: Maarten Milaan
Reeks/Deel: Maarten Milaan - Integraal 1
ISBN: 9789034307965
Scenarist(en): Godard, Christian
Tekenaar(s): Godard, Christian
Genre(s): Avontuur
Uitgever: Arboris

Ook beschikbaar

Vliegtuigtaxi
Nieuw
Maarten Milaan - Integraal 1
Luxe
€ 59,95

In deze reeks

2. Luchtschipper
3. Wereldpiloot

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00