Maarten - Maarten

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

In Maarten zijn twaalf korte strips over stadsheld Maarten, die tussen 2003 en 2009 verschenen in uitgaven van De Inktpot bijeengebracht, aangevuld met twee niet eerder verschenen verhalen. De meeste verhalen volgen hetzelfde stramien: de stad Utrecht wordt bedreigd door een groot – maar tamelijk surrealistisch – gevaar, waarop Maarten in actie komt en het gevaar bezweert doordat hij precies weet welke min of meer technische handeling hij moet verrichten om de orde der dingen te herstellen.

Als bijvoorbeeld de gebouwen van de stad tot leven komen, spoedt hij zich naar het (door Hoog Catharijne opgeslokte) verzekeringsgebouw De Utrecht waar een zekering in de stoppenkast vervangen moet worden – waarna de gebouwen weer tot rust komen. En als de tijd tot stilstand komt, weet hij dat hij diep onder de Utrechtse Dom een groot uurwerk weer op gang moet zien te brengen. Enzovoort. Maarten is een metafysische monteur: hij begrijpt de mechanismen die de realiteit kunnen verstoren en heeft de kennis en de instrumenten om de boel te repareren. Tenminste, meestal.

Alle verhalen spelen in Utrecht, in de eerste helft van de vorige eeuw de hoofdstad van het Nederlandse surrealisme en sinds begin deze eeuw de thuisbasis van De Inktpot.

Sfeer en vertellogica zijn geïnspireerd op de Arzach-verhalen van de Franse tekenaar Moebius (vooral op dat ene verhaal, Arzak, waarin de vliegende saurus kapot is). De verhalen die oorspronkelijk in zwart/wit gepubliceerd zijn, zijn voor deze uitgave – met potlood – ingekleurd.

Overige productgegevens

Held/serie: Maarten
Reeks/Deel: Maarten
Uitgever: Inkt

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00