Mark Smeets Collectie 1 - De triomf van het tekenen

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De triomf van het tekenen
Nieuw
Mark Smeets Collectie 1
Hardcover
€ 49,90

Inhoud

Mark Smeets (1942-1999) was illustrator en (strip)tekenaar. Zijn werk bestond voornamelijk uit losse illustraties en korte verhalen, maar hij werkte ook mee aan (underground-)stripbladen als Tante Leny Presenteert, Balloen en Gezellig en Leuk. Smeets illustreerde daarnaast voor publieksbladen, o.a. meer twintig jaar voor NRC Handelsblad. Zijn strips waren geen afgeronde verhalen met duidelijke hoofdpersonen, maar leken meer op gedichten. Daarmee heeft hij een uniek en intrigerend oeuvre geschapen, ongemakkelijk laverend tussen de kunst- en de stripwereld.

Wim Noordhoek op zijn avondlog: Smeets was rond 1970 de ‘dichter’ binnen de tekenaarskring van de bladen Tante Leny en Modern Papier – Aart Clerkx, Evert Geradts, Joost Swarte, Harry Buckincx, Peti Buchel. Nu ja dichter, hij was ‘n meester in losse eindjes, die bij Smeets eerder bestemmingen zijn dan plekken waar de tekenaar strandde. Daar wil hij heen, met ‘plotse wendingen, absurde beelden en afbrekingen’. Anders dan cliffhangers, die toch altijd wel een kant op wijzen, brengt Smeets je steeds weer op een nieuw ‘huh’.

Overige productgegevens

Held/serie: Mark Smeets Collectie
Reeks/Deel: Mark Smeets Collectie 1
ISBN: 9789492117403
Scenarist(en): Diverse scenaristen , Smeets, Mark
Tekenaar(s): Smeets, Mark
Genre(s): Bundeling, Graphic Novel
Uitgever: Scratch

In deze reeks

2. Integraal schetsboek

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00