Marsupilami - kortverhalen - Kortverhalen door...

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Kortverhalen door...
Nieuw
Marsupilami - kortverhalen
Hardcover
€ 19,95

Inhoud

De Marsupilami, een legendarisch dier uit het hart van de jungle van Palombië wordt in 1952 geboren uit de pen van André Franquin in een avontuur van Robbedoes en Kwabbernoot! Robbedoes en de erfgenamen. Al snel krijgt dit buitengewone personage een eigen reeks, getekend door Batem, en in 2012 verschijnt hij zelfs op het witte doek in Sur la piste du Marsupilami ('In het spoor van de Marsupilami'). Vandaag brengt een nieuwe generatie stripauteurs een hommage aan het beroemde buideldier.

Onderstaande review komt van Stripspeciaalzaak.be:
"Nu is er een bundeling van kortverhalen verschenen rond het iconische diertje. De geslaagde cover van Federico Bertolucci (Love, Sprietje) belooft alvast veel goeds. Het eerste kortverhaal van het Green Class-duo David Tako en Jérôme Hamon bevestigt meteen en legt de lat onmiddellijk op niveau. Grafisch uitdagend met een Marsupilami die we zo meer getekend willen zien, en dit in een bloeddorstig oorlogsverhaal. Dit is een binnenkomer!

Maar hierna belanden we plots in een jeugdstrip. Renaud Collin (The Minions) neemt ons mee naar de setting van De Roof van de Marsupilami. Ook nu zit het beestje mistroostig opgesloten in een te kleine kooi in de Antwerpse Zoo. Een soortgelijke ecologische en sociologische insteek heeft het kortverhaal van Gijé (De Muziekdoos) en Jonathan Garnier.

Over naar Jose Luis Munuera (ZwendelRobbedoes en KwabbernootDe Campbells,...) die ons meetroont naar die andere klassieker, Het Nest van de Marsupilami's. De eerste piranha's sneuvelen wondermooi, maar het verhaaltje zelf is flinterdun. Doodjammer. Dan lazen we liever het Palombiaans oerwoudverhaal van Valérie Vernay (bij ons het bekendst als inkleurster van Harmony van haar partner Matthieu Reynes) en Vincent Zabus. En we blijven nog even in de jungle met grafisch de mooiste verrassing. De Belgische animator Goum tekent de mooiste, tederste en machtigste olifant die we in jaren gezien hebben. Het tekstloze kortverhaaltje deed ons zelfs eventjes een ietsiepietsjie traantje wegpinken. Dit was top.

Eindigen doen we met het kortverhaal van Mobidic (De Berenkoning). De meest beloftevolle dierentekenares van de laatste jaren was de hoofdreden waarom we dit album gekocht hebben. En ze bevestigt op grandioze wijze. Dit smaakt echt naar meer. Wat een klasbak. Bovendien kreeg ze van Joris Chamblain (Het Dagboek van CeriseEnola & de Fantastische FabeldierenYakari) een volwassen verhaal met een geweldige einde, zoals het hoort voor een kortverhaal.

Alle zeven kortverhalen hebben hun bestaansrecht en zijn het waard om opgenomen te worden in een bundel. Het jammere is dat de verhalen schommelen tussen kinderstrip, poëzie, graphic novel en puur avontuur. Zeven verschillende stripstijlen lezen in een klein halfuurtje, gaf ons initieel een verward gevoel. Bij een herlezing met de nodige bezinningstijd ertussen, kwamen de uiteenlopende kwaliteiten veel meer naar boven. Geniet met mate dus.

Bundels vol kortverhaaltjes van bekende en onbekende auteurs zijn zo goed als hun zwakste schakel. Als je hier ootmoedig de spring-loop-val-en-bewonder-tekenaar Munuera moet aanduiden, zegt dit veel over de kwaliteit van dit album. Dit is een onverwachte meevaller."

Overige productgegevens

Held
Marsupilami

Reeks/Deel
Marsupilami - kortverhalen

ISBN
9789031438303

Scenarist(en)
Diverse scenaristen

Tekenaar(s)
Diverse tekenaars

Genre(s)
Diversen

Uitgever
Dupuis

Productgroep
Stripboeken

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00