Geschiedenis van de Toonder Studio's, de - Integraal 2 - Integraal 2

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Integraal 2
Nieuw
Geschiedenis van de Toonder Studio's, de - Integraal 2
Hardcover
€ 49,95

Inhoud

De Toonder Studio’s behoren tot de meest fascinerende bedrijven die Nederland gekend heeft. Ze kwamen ter sprake in talloze publicaties over Nederlandse striptekenaars en over Marten Toonder in het bijzonder. Toch bleef de geschiedenis van de onderneming vaag en onderbelicht. Informatie over de Studio’s was onvolledig en hopeloos versnipperd.

Deze publicatie is de grootste verkenning van de Toonder Studio’s tot nu toe. De lezer bevindt zich op de werkvloer en is daar getuige van vruchtbare samenwerkingen, creatieve meningsverschillen, spannende en grappige situaties. Maar we betreden ook het directiekantoor, de administratie en de expeditie-afdeling. Bovendien mogen we mee op zakenreizen!

De geschiedenis van de Toonder Studio’s bevat een zeer uitvoerige beschrijving van de oorlogsperiode, maar verkent ook de periode daarna, waarin het bedrijf opbloeide en strips verkocht in Europa, Azië, Australië en Zuid-Amerika.

Op heldere en chronologische wijze wordt verteld hoe het bedrijf zich kon ontwikkelen en hoe het die positie langzaam weer moest inleveren. Daarnaast krijgt de lezer meer inzicht in de werkwijze van Toonder en zijn tekenaars.

We maken uitgebreid kennis met belangrijke studiomedewerkers als Lo Hartog van Banda, Ben van ‘t Klooster, Cees van de Weert, Piet Wijn, Fred Julsing, Jan van Haasteren en vele, vele anderen. We leren ze beter kennen dan ooit. Wat was hun voorgeschiedenis? Hoe was hun interactie met Marten Toonder, en met elkaar?

Natuurlijk is er ook aandacht voor de ontstaansgeschiedenis van de strips, al dan niet vergezeld van veel niet eerder gepubliceerd beeldmateriaal.

Overige productgegevens

Held/serie: Marten Toonder
Reeks/Deel: Geschiedenis van de Toonder Studio's, de - Integraal 2
Taal: Nederlands
Scenarist(en): Vries, Jan-Willem de
Tekenaar(s): Toonder, Marten
Genre(s): Biografie, Magazine
Uitgever: Cliché

In deze reeks

Presentatieboekjes
In kleur
1. Integraal 1

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00