Explora (Collectie) - Mary Kingsley: De Berg van de Goden

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Mary Kingsley: De Berg van de Goden
Nieuw
Explora (Collectie)
Hardcover
€ 16,95

Inhoud

Glénat lanceert de collectie Explora Elk album is een one-shot over een ontdekkingsreiziger. De collectie Explora is geen strikte biografie over de grootste wapenfeiten van de ontdekkingsreizigers in spe. Alle historische feiten, situaties en personen kloppen, maar er is ruimte voor verbeelding. Verschillende tekenaarsduo's wisselen elkaar af voor een regelmatige publicatie van de albums.

Mary Kingsley: De Berg van de Goden zet de Engelse schrijfster en ontdekkingsreizigster Mary Kinsgley (1862-1900) in het zonnetje. In 1893 reisde ze voor het eerst naar West-Afrika waar ze achteraf een boek schreef over de plaatselijke natuur. Ze gold als de eerste vrouw die door de jungle banjerde. Met haar twee boeken bracht ze Europeanen op andere inzichten over het zwarte continent, wat beslist geen sinecure was. Een krant als The Times weigerde recensies van de boeken te publiceren omdat haar ideeën niet strookten met die van het toenmalige, koloniale British Empire en de algemene vooroordelen dat Afrikanen inferieure wezens waren

Overige productgegevens

Held/serie: Mary Kingsley
Reeks/Deel: Explora (Collectie)
ISBN: 9789069699431
Scenarist(en): Clot, Christian
Tekenaar(s): Dorison, Guillaume , Telo, Julien
Genre(s): Reizen
Uitgever: Glénat

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00