Mesias, El - El Mesias

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

El Mesias
Nieuw
Mesias, El
Hardcover
€ 30,99

Inhoud

Jesús Fernández, bijgenaamd El Pocero (de graver), was ooit de rijkste man van Spanje. Op het toppunt van zijn rijkdom bouwde hij een stad die zijn naam zal dragen. Het megalomane project valt in duigen door de vastgoedcrisis van 2008. Volledig aan de grond beslist hij een einde te maken aan zijn leven. Met de nodige zin voor dramatiek schrijft hij een afscheidsbrief, steekt hij kaarsen aan, bindt hij zijn grootste verwezenlijkingen in de vorm van een boek met krantenknipsels rond zijn borst en hangt hij zichzelf op.
Maar het lot beslist anders... Net op dat moment duiken immers twee agenten en een deurwaarder bij zijn huis op. Ze snijden de strop door... en gooien hem vervolgens op straat. Radeloos zwerft hij rond tot hij in een bar in het aanpalende dorp belandt. Daar hoort hij over het mythische dorpje Marinaleda, in het hart van Andalusië. Een utopische plaats waar de dorpsbewoners het kapitalisme de rug hebben toegekeerd en waar de crisis niet lijkt te bestaan. Nu hij niets meer te verliezen heeft, besluit Jesus zijn geluk daar te gaan zoeken...
En jawel, in Marinaleda ziet Jesús Fernández het licht. Aangemoedigd door de charismatische burgemeester van het dorp, Gordillo (die zichzelf ziet als een mix tussen Gandhi, Marx en Jezus Christus), gooit hij zich volop in de sociale strijd die de dorpsbewoners tegen het hen omringende onrecht voeren. Helaas is niet iedereen in het dorp even overtuigd. Een Judas ontwaakt en het dorp wordt door verraad langzaam maar zeker in een duistere spiraal meegezogen... Is de Utopie gedoemd om te verdwijnen en zal Jesús Fernández als `apostel` van Gordillo lijdzaam blijven toekijken, ook als de burgemeester van het toneel verdwijnt?
Softcoveruitgave van 288 pagina's

Overige productgegevens

Held/serie: Mesias, El
Reeks/Deel: Mesias, El
Taal: Nederlands
ISBN: 9789462102347
Scenarist(en): Bellido, Mark
Tekenaar(s): Mannaert, Wauter
Uitgever: Blloan

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00