Michiel van de Pol - Collectie - Spotters

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Spotters
Nieuw
Michiel van de Pol - Collectie
Hardcover
€ 27,90

Inhoud

Frank is een stille, teruggetrokken jongen. Al van jongs af aan bouwt hij modelvliegtuigjes en hij is een fervent vliegtuigspotter. Alles in zijn wereld is overzichtelijk en beheersbaar. Dan ontmoet hij Julia, een jonge schrijfster die aan haar debuutroman werkt over een man die van zijn afgezette been een schemerlamp wil maken. In alles is de flamboyante Julia de tegenpool van Frank, maar de twee krijgen een relatie en al snel blijkt ze zwanger.

Terwijl Frank zijn aanvankelijke nervositeit over het vaderschap probeert te bezweren door er zoveel mogelijk informatie over op te zoeken op internet, krijgt Julia te horen dat ze ongeneeslijk ziek is. Ze houdt haar ziekte voor Frank verborgen, bang dat hij zal instorten als hij het te weten komt. Ze zoekt troost in haar roman, die steeds meer autobiografische trekjes krijgt. Terwijl voor Julia de grens tussen fantasie en werkelijkheid begint te vervagen en ze zich langzaam verliest in krankzinnigheid, ziet Frank zich genoodzaakt de controlfreak in zich te beteugelen en zijn rol als aanstaande vader te aanvaarden.

In Spotters behandelt Michiel van de Pol grote thema’s als ziekte, dood en zelfbeschikking, zonder dat het boek ergens zwaarmoedig of larmoyant wordt. De gedachten van Frank en Julia kleuren hun wereld, letterlijk. Franks gedachten zijn weergegeven in blauw, die van Julia in roze, naast de ‘neutrale’ gele werkelijkheid. In zijn kenmerkende, bij vlagen bizarre stijl heeft Van de Pol een een gevoelige beeldroman gecreëerd die getuigt van grote compassie.

Overige productgegevens

Held/serie: Michiel van de Pol - Collectie
Reeks/Deel: Michiel van de Pol - Collectie
ISBN: 9789492117434
Scenarist(en): Pol, Michiel van de
Tekenaar(s): Pol, Michiel van de
Uitgever: Scratch

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00