Midgard 1 - De inval / De aanval

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De inval / De aanval
Nieuw
Midgard 1
Softcover
€ 14,99

Inhoud

De onverwachte ontmoeting tussen Vikingen en een alien.

Midgard ontwikkelt twee parallelle verhaallijnen. De aanval is Middeleeuws. Ze begint met een groep Vikingen die een strook van de Vlaamse kustlijn plunderen. Een van hen, Snorri, wordt tijdens hun vlucht door zijn makkers ter plaatse achtergelaten. Om te overleven moet hij een samenwerkingsverband accepteren met een jongetje uit de streek, eveneens op de vlucht.

Aan de andere kant van het boek: De inval, in het science-fictiongenre. Een jonge buitenaardse delinquent, Oon, is van zijn planeet verbannen en belandt na een helse achtervolging per ongeluk op de Aarde. Oog in oog met het mensdom zal ook hij zich net als Snorri moeten aanpassen om te overleven in een hem vreemde en vijandige wereld.

Beide zijden van het boeken tellen exact hetzelfde aantal pagina's en eindigen vanzelfsprekend middenin, met dezelfde scene: de ontmoeting tussen Oon en de Vikingen. De lezer is bijgevolg volledig vrij in zijn keuze dit deel 1 aan te vatten bij het eerste dan wel het tweede deel. De volgende delen van de reeks verschijnen in een klassiekere vorm.

Midgard, term onleend aan de Noorse mythologie, omschrijft de streek waarin de mensen leefden, tegenover Asgard, die waarin de Goden vertoefden, Nilfheim, de Hel en Jötumhein, het Land der Reuzen. De reekstitel verwijst zowel naar de mensenwereld zoals Oon die leert kennen als naar de wereld zoals de Vikingen hem destijds beleefden.

Dupré, winnaar van de Bronzen Adhemar / Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip 2011, denkt aan ongeveer achthonderd pagina's in totaal (of minder of meer) om het hele verhaal te kunnen vertellen. In hoeveel albums dat zal gebeuren, is nog de vraag.

Overige productgegevens

Held/serie: Midgard
Reeks/Deel: Midgard 1
ISBN: 9789081422512
Scenarist(en): Dupré, Steven
Tekenaar(s): Dupré, Steven
Genre(s): Graphic Novel
Uitgever: Stripfilm Tekenfilmstudio

In deze reeks

2. Onderweg

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00