Collectie Vizier 2 / Mijn Oorlog - Van La Rochelle tot Dachau

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Van La Rochelle tot Dachau
Nieuw
Collectie Vizier 2 / Mijn Oorlog
Hardcover
€ 21,95

Inhoud

Mijn Oorlog is het nieuwste album van Tiburce Oger van wie Microbe al de ruige western Buffalo Runner heeft gepubliceerd. Oger baseerde zich op de getuigenissen van zijn eigen grootvader langs moeders kant, Guy-Pierre Gauthier.

Het zeer confronterende album vertelt over het leven in het concentratiekamp van Dachau. Gautier was een verzetslid die in het Franse La Rochelle spoorwegen en inlichtingenlijnen saboteerde. In 1943 wordt hij gearresteerd, door de Gestapo ondervraagd, maakt hij een muiterij in de gevangenis van Eysses mee en ziet hij mannen gefusilleerd worden. De nachtmerrie moet dan nog goed en wel beginnen wanneer hij in een beestenwagon wordt gezet en naar Dachau wordt gebracht. Het album geeft het dagelijks leven in het kamp weer dat gedomineerd is door honger, kou, ontbering, martelingen, vernederingen, ... tot de verschijning van een Amerikaanse G.I. op 30 april 1945.

Oger deed er dertig jaar over om zijn opa de verhalen over zijn gevangenschap te laten vertellen zodat ze niet vergeten raken. Dat geldt ook voor Gauthiers vrienden die het wel en niet overleefden.

Overige productgegevens

Held/serie: Mijn Oorlog
Reeks/Deel: Collectie Vizier 2
Subreeksen/Deel: Mijn Oorlog
Taal: Nederlands
ISBN: 9789492621443
Scenarist(en): Oger, Tiburce
Tekenaar(s): Oger, Tiburce
Genre(s): Oorlog
Uitgever: Microbe

Meer reeksen in deze collectie

Aanslag, de
Layla
Mauthausen

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00