Dostojevski - Misdaad en straf

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Misdaad en straf
Nieuw
Dostojevski
Softcover
€ 19,95

Inhoud

Dostojevski’s Misdaad en straf behoort tot de meest originele misdaadromans die ooit zijn geschreven. Hij speelt zich af tijdens een hittegolf in het zomerse Sint-Petersburg en vertelt het relaas van Raskolnikov, een verarmde student die een oude woekeraarster om het leven brengt. Wat hem hiertoe drijft is de drang zichzelf te bewijzen dat hij tot zo’n gewetenloze daad in staat is. En zo worden we deelgenoot van de op hol geslagen gedachtewereld van een volstrekt uniek soort moordenaar: een intellectuele drop-out, die vervreemd is geraakt van zijn familie en vrienden en zich ‘als met een schaar’ afgesneden voelt van de samenleving. Bezeten van het idee dat hij tot de groep ‘buitengewone mensen’ behoort die het recht heeft een misdaad te begaan, raakt Raskolnikov verwikkeld in een kat-en-muisspel met de politie dat meer en meer nachtmerrieachtige trekken krijgt.

Schrijver David Zane Mairowitz en tekenaar Alain Korkos situeren hun eigenzinnige stripbewerking van Dostojevski’s meesterwerk in het hedendaagse Sint-Petersburg, dat wordt bevolkt door groteske figuren van de ‘Gas-Poetin’-generatie. Deze omgekeerde whodunit volgt de gangen van een man die uiteindelijk beseft dat hij een luis is als alle anderen en zichzelf aangeeft. Maar zal hij ooit verlossing vinden?

Overige productgegevens

Held
Misdaad en straf

Reeks/Deel
Dostojevski

Scenarist(en)
Mairowitz, David Zane

Tekenaar(s)
Korkos, Alain

Genre(s)
Graphic Novel

Uitgever
Atlas

Productgroep
Stripboeken

Subgroep
Graphic Novels

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00