Na de Razzia - Een waargebeurd verhaal

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Een waargebeurd verhaal
Nieuw
Na de Razzia
Hardcover
€ 32,95

Uitgave omschrijving

Met gratis historisch dossier (4 pagina’s, A5)

Inhoud

Een aangrijpende getuigenis naar het waargebeurde verhaal van Joseph Weismann, een van de laatste overlevenden van de Vél’ d’Hiv’-razzia.

Op 16 juli 1942 gingen de Vichy-autoriteiten over tot een razzia van Joodse families in Parijs. Joseph en zijn familie werden naar het Vélodrome d’Hiver gebracht, en vervolgens in veewagens naar het doorgangskamp Beaune-la-Rolande. Doorgang… naar waar? Op een ochtend worden Jo’s ouders en twee zussen bij hem weggehaald en naar Auschwitz gedeporteerd. In Beaune-la-Rolande is een andere oorlog begonnen: die van een elfjarig kind dat verdwaald is in een kamp van wezen.

Joseph is jong, maar hij voelt en begrijpt. Hij bedenkt een ontsnappingsplan met een ander kind: Joseph Kogan. Samen kruipen ze onder vijftien meter prikkeldraad door die ze met hun blote handen “ontrafelen”, zes uur lang. Eenmaal uit het prikkeldraad rennen ze voor hun vrijheid in een wereld die een nachtmerrie is geworden. Ze zullen elkaar jaren na hun ontsnapping weer ontmoeten, om te proberen hun herinneringen te verzachten… Sindsdien neemt Joseph Weismann, in 2023 92 jaar, deel aan conferenties, lezingen, debatten, films. En hij vertelt zijn verhaal. Zijn oorlog is nooit echt geëindigd. Maar we zijn allemaal erfgenamen van zijn pijn en hoop.

Overige productgegevens

Held/serie: Na de Razzia
Reeks/Deel: Na de Razzia
Taal: Nederlands
ISBN: 9789464664911
Scenarist(en): Delalande, Arnaud , Weismann, Joseph
Tekenaar(s): Bidot, Laurent
Genre(s): Drama, Geschiedenis
Uitgever: Lauwert Uitgeverij

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00