Nello en Patrasche - Nello en Patrasche

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Nello en Patrasche
Nieuw
Nello en Patrasche
Hardcover
€ 22,95

Inhoud

‘Nello & Patrasche’ is het ontroerend verhaal van een arme weesjongen die bevriend wordt met een achtergelaten trekhond, Patrasche. Het speelt zich af in Antwerpen en Hoboken.

1869. Tijdens een van de soirees in haar hotelkamer vertelt Marie Louise de la Ramée, beter bekend onder haar schrijversnaam Ouida, aan collega-auteurs over haar reis naar Antwerpen. Want die heeft indruk gemaakt en leverde stof op voor een verhaal. Omdat het geen Charles Dickens mag worden (hij romantiseert ellende en maakt van narigheid kolder) wordt Ouida’s relaas over een klein kereltje met zijn hond onversneden en sec. Een verhaal dat zichzelf vertelt... Griffo liep jarenlang rond met het idee om een realistische strip te maken over Nello en Patrasche, waarin de focus zou liggen op de ontluikende scheepsindustrie en de teloorgang van het boerenleven.Griffo vroeg Marc Legendre om het scenario te schrijven. Beide auteurs laten in Nello en Patrasche een ander aspect van hun talent zien en brengen hulde aan Ouida en Een hond van Vlaanderen.

Overige productgegevens

Held/serie: Nello en Patrasche
Reeks/Deel: Nello en Patrasche
Taal: Nederlands
ISBN: 9789464006575
Scenarist(en): Legendre, Marc
Tekenaar(s): Griffo (Werner Goelen)
Genre(s): Avontuur, Drama
Uitgever: Kennes

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00