Nero - De ultieme editie - Het rattenkasteel

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Het rattenkasteel
Nieuw
Nero - De ultieme editie
Hardcover
€ 24,99

Uitgave omschrijving

24,6 x 24,6 cm
96 pagina’s
Compleet verhaal met dossier.

Inhoud

Het Rattenkasteel is het vierde Nero-avontuur. Het liep in het najaar van 1948 als feuilleton in de krant De Nieuwe Gids, toen nog onder de titel De Avonturen van Detective Van Zwam. Later zou een ingekleurde versie verschijnen in het weekblad ’t Kapoentje. Nadat het in 1953 ook als album werd uitgebracht, groeide het uit tot een van de populairste Nero-verhalen. Marc Sleen zelf vond Het Rattenkasteel de beste strip uit de reeks. Het is in ieder geval een van de donkerste, want Nero en detective Van Zwam moeten het opnemen tegen gigantische ratten én tegen de sadistische gek Ratsjenko.

“In 2022 zal het honderd jaar geleden zijn dat Marc Sleen geboren werd, de geestelijke vader van Nero en tientallen andere legendarisch geworden personages. Dat wordt vanzelfsprekend gevierd met evenementen en tentoonstellingen, én met een hommagealbum. Davidsfonds Uitgeverij en de Stichting Marc Sleen, die de nalatenschap van de tekenaar beheert, slaan bovendien de handen in elkaar voor een hele reeks publicaties die het werk van Sleen in de schijnwerpers plaatsen.”

Een van die publicaties is een reeks ultieme edities van Sleens krantenverhalen. “Het werk van Marc Sleen werd in tientallen verschillende uitgaven en edities op de markt gebracht. Daarbij werd niet altijd van de originele tekeningen vertrokken. Soms werd van kwalitatief minderwaardig materiaal uitgegaan, op andere ogenblikken werd bijzonder slecht papier gebruikt, wat de afdrukkwaliteit niet ten goede kwam. Vaak gingen de originele tekeningen verloren. Naar aanleiding van Sleens eeuwfeest liet de Stichting Marc Sleen verschillende klassiek geworden verhalen volledig restaureren. In de loop van het feestjaar worden ze uitgebracht in een verzorgde gekartonneerde versie, die de strips hun initiële frisheid teruggeeft. Het lijkt of de tekeningen net van de tekentafel komen. Ze worden met twee stroken per pagina afgedrukt, zoals ze ook werden geconcipieerd: om als feuilleton in de krant te verschijnen. Noël Slangen en Yves Kerremans begeleiden de door de Kiekeboes-inkter Jos Vanspauwen uitgevoerde restauratie, en voorzien deze nieuwe edities van een belangrijk stuk Vlaams striperfgoed van achtergrondinformatie en commentaar.”

Overige productgegevens

Held/serie: Nero
Reeks/Deel: Nero - De ultieme editie
Taal: Nederlands
ISBN: 9789022338742
Scenarist(en): Sleen, Marc
Tekenaar(s): Sleen, Marc
Genre(s): Avontuur, Humor
Uitgever: Davidsfonds

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00