Notre Dame 1 - Het narrenfeest

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Het narrenfeest
Nieuw
Notre Dame 1
Hardcover
€ 18,95

Inhoud

Het verhaal is algemeen bekend: in de drukte van het vijftiende-eeuwse Parijs danst een beeldschone jonge zigeunerin op het plein voor de indrukwekkende Onze-Lieve- Vrouwekathedraal. Esmeralda’s schoonheid is haar grootste schat, maar tegelijk ook haar ondergang. De aartsdiaken van de Notre Dame, Claude Frollo, is namelijk smoorverliefd op haar en geeft zijn klokkenluider, de bultenaar Quasimodo, opdracht om haar gevangen te nemen. Dat wordt verhinderd door de flamboyante kapitein Phoebus, die zich ook tot Esmeralda aangetrokken voelt, hoewel ze al verloofd is met de zachtmoedige Fleur-de-Lys. Heen en weer geslingerd tussen de zondige begeerten van deze drie mannen gaat Esmeralda een noodlottig einde tegemoet...

Robin Recht en Jean Bastide kozen ervoor deze universele roman van Victor Hugo te bewerken tot een stripreeks in drie delen. Hun versie doet de onsterfelijke tekst volledig recht, door de soepele verteltoon en enscenering, de trefzekere weergave van de gezichten van de personages en de schildering van het middeleeuwse Parijs. Een mooie gelegenheid om de roman opnieuw te ontdekken, gezien door de ogen van twee jonge en uiterst getalenteerde auteurs.

Een oogstrelende stripversie van de beroemdste roman uit de Franse literatuur

Overige productgegevens

Held/serie: Notre Dame
Reeks/Deel: Notre Dame 1
ISBN: 9789069699097
Scenarist(en): Hugo, Victor , Recht, Robin
Tekenaar(s): Bastide, Jean
Genre(s): Fantasy
Uitgever: Glénat

In deze reeks

2. Quasimodo

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00