Oorlog en liefde 1 - Laatste lente

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Laatste lente
Nieuw
Oorlog en liefde 1
Hardcover
€ 16,95

Inhoud

Oorlog en Liefde loopt in het Frans al sinds 2001 met een vijfde deel op komst. De meermaals bekroonde reeks werd ook vertaald en goed onthaald in het Duits. In december 2010 lanceert Casterman de reeks in het Nederlands in hardcover. In januari 2011 volgen deel 3 en 4. De auteurs zijn Jean-Michel Beuriot en Philippe Richelle (Achter de Schermen van de Macht).

Oorlog en Liefde laat zien hoe mensen verstrikt raken in de grote gebeurtenissen van hun tijd: de opkomst van het nazisme en de Tweede Wereldoorlog. Noodgedwongen maken ze keuzes die fatale gevolgen kunnen hebben, niet alleen voor henzelf maar ook voor anderen.

Korte inhoud deel 1:
"1932. Duitsland maakt een zware crisis door. In de ogen van mijn vader en van vele landgenoten is Hitler de enige die orde op zaken kan stellen. Ik ben het daar niet mee eens, maar ik houd mijn mond... In diezelfde periode komt Katarina tegenover ons wonen. Ik ontdek gevoelens die ik niet eerder heb ervaren...
Het had allemaal zo simpel kunnen zijn, zonder mijn verlegenheid en zonder de machtsovername door de nazi’s." Deze woorden komen van het hoofdpersonage Martin Mahner, een Duitse soldaat die in het zuiden van Frankrijk wordt geposteerd en terugblikt op het verleden. Hij wordt de minnaar van de Française Catherine, nochtans getrouwd met Xavier Gance. In zijn jeugd kwam dokter Braun aan de overkant van de straat wonen. Martins oog valt meteen op diens dochter Katarina.

Overige productgegevens

Held/serie: Oorlog en liefde
Reeks/Deel: Oorlog en liefde 1
ISBN: 9789030364320
Scenarist(en): Beuriot, Jean-Michelle
Tekenaar(s): Richelle, Philippe
Genre(s): Oorlog
Uitgever: Casterman

In deze reeks

4. Katarina
5. Het Verzet

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00